Sari la conținut

Din toamnă, medicii Spitalului de Copii vor merge din şcoală în şcoală

din-toamna-medicii-spitalului-de-copii-vor-merge-din-scoala-in-scoala

Scopul este să fie realizat un consult clinic primar pentru fiecare elev din judeţul Braşov.


   Medicii de la Spitalul Clinic de Copii Braşov vor merge în anul şcolar 2018 – 2019 în şcolile din judeţ, pentru a le face elevilor un consult clinic primar, astfel încât să fie identificate din timp eventualele afecţiuni ale micuţilor.

Campania se derulează în baza unui protocol valabil în perioada 15 septembrie 2018 – 15 iunie 2019, ce urmează a fi încheiat în scurt timp între administraţia judeţeană, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov şi Spitalul Clinic de Copii Braşov, iniţiativa încheierii acestui document venind din partea Comisiei de Sănătate a Consiliului Judeţean.

Vizaţi de această campanie, a anunţat preşedintele Comisiei de Sănătate din Consiliul Judeţean Braşov, Andrei Kadas, sunt în jur de 5.000 de elevi din ciclul primar din toate şcolile din judeţ.

„Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov şi-a dat acordul pentru această campanie, iar acum se lucrează la redactarea textului protocolului. Medicii se vor implica voluntar în această campanie. Ei vor realiza gratuit un consult primar, apoi, prin intermediul cadrelor didactice, rezultatele vor fi comunicate părinţilor. Doctorii nu vor emite un act medical, ci un set de recomandări, urmând ca părinţii să fie cei care decid dacă se merg sau nu la un medic specialist ”, a explicat preşedintele Comisiei de Sănătate din Consiliului Judeţean.

Acesta a precizat că până acum s-au înscris în program 17 medici de la Spitalul de Copii din Braşov, dar se aşteaptă ca în această campanie să se implice doctori şi de la alte unităţi sanitare din Braşov.

„Ne vom concentra pe şcolile din mediul rural, unde serviciile medicale sunt mai deficitare decât la oraş. De asemenea, având în vedere că persoanele vizate de aceste evaluări medicale sunt copii, înainte de realizarea controalelor se va solicita acordul scris al părinţilor”, a continuat reprezentantul Comisiei de sănătate din CJ.

În funcţie de rezultatele acestei campanii, protocolul de colaborare dintre cele trei instituţii ar putea fi prelungit.

Comentarii

Ultimă oră