Sari la conținut

Dirijorul Horia Andreescu revine pe scena din Braşov

dirijorul-horia-andreescu-revine-pe-scena-din-brasov

Dirijorul Horia Andreescu revine în această perioadă în atenţia publicului din ţară, prin două concerte programate la Iaşi şi Braşov. În orașul nostru, maestrul va ajunge pe 2 martie, de la ora 19, la Sala Patria.

Concertul simfonic extraodinar, susţinut împreună cu Filarmonica Brașov, va marca aniversarea a 60 de ani de activitate ai postului Radio România Târgu Mureş, spectatorii având ocazia de a se întâlni cu pianista Elisabeth Leonskaja, o adevărată legendă a vestitei şcoli ruse de pian, continuatoare a mesajului artistic al marelui Sviatoslav Richter.

Elisabeth Leonskaja face o adevărată echipă cu dirijorul Horia Andreescu, valoarea şi experienţa extraordinară a celor doi muzicieni garantând versiuni de cea mai înaltă clasă.

Programul va cuprinde fragmente din Codex Caioni de Doru Popovici, Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în mi minor de Chopin și Simfonia nr. 1 în mi minor a lui Sibelius.

Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, orchestră pe care a dirijat-o prima oară în anul 1987. În anii ‘80 şi ‘90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda şi Capela de Stat din Schwerin.

De asemenea, până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic şi dirijorul şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. Nu în ultimul rând, Horia Andreescu este și un remarcabil promotor al muzicii noi şi al tinerelor talente.

Comentarii

Ultimă oră