Sari la conținut
dispecerat-integrat-la-brasov

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fuzionat cu cel al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Braşov. Acest lucru s-a întâmplat în weekend, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Acesta este al 28-lea dispecerat integrat inaugurat la nivel naţional. La eveniment au mai participat prefectul Mihai Mohaci, şeful ISU Braşov col. Stelian Rechiţean, managerul Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă şi alte oficialităţi. „După ce a funcţionat timp de două zile experimental, acum putem spune că am i-naugurat dispeceratul integrat între Ambulanţa Braşov şi ISU Braşov, este al 28-lea dispecerat, acum câteva zile a mai fost unul operat, dacă nu mă înşel la Mehedinţi, ideea este ca până la sfârşitul anului să ajungem să avem în toată ţara dispeceratele ambulanţelor şi pompierilor lucrând împreună. Din punctul nostru de vedere, acest lucru asigură o integrare a deciziei, o decizie mai rapidă, mai bună şi o utilizare mai bună a resurselor. E un pas înainte pentru noi şi care ne permite, bineînţeles, să eficientizăm modul de intervenţie şi pe partea medicală, dar şi pe partea de incendii, când e nevoie să trimiţi şi sprijin medical şi descarcerare. E un pas mare pentru care felicit şi ISU Braşov şi Ambulanţa Braşov şi pe toţi cei care au fost implicaţi.”  a declarat pentru BraşovulTău secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
„Până acum, partea medicală era asigurată şi de SMURD şi de Ambulanţă, ce vom face de acum este să avem în permanenţă un medic de gardă, care va fi alternativ fie de la SMURD, fie de la Ambulanţă. Şi o să fie şi personal în plus, pentru că în dispecerat acum lucrând împreună colegii de la pompierii cu colegii de la partea medicală, asta înseamnă că o să avem un număr mai mare de personal care să gestioneze numărul foarte mare de intervenţii pe care le avem.”, a adăugat Raed Arafat.    
Eficientizare maximă. „Este un pas mare în ceea ce primeşte dispecerizarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului Braşov, această operaţionalizare între dispeceratul de la Ambulanţă şi dispeceratul de la Situaţii de Urgenţă ne ajută foarte mult, prin scurtarea timpilor de intervenţie. Putem asigura o coordonare unitară pe teren, vedem în orice moment toate forţele dispuse la interveţie, putem asigura o coordonare atât din dispecerat, cât şi, bineînţeles, pe teren”, a declarat pentru Braşovul Tău şeful ISU Braşov, colonel Stelian Rechiţean.
Cum se va lucra. În noul dispecerat vor lucra dispecerii de la Ambulanţă şi cei de la Situaţii de Urgenţă, vor fi 3 dispeceri de la situaţii de urgenţă şi 2 de la Ambulanţă. Maşinile de ambulanţă vor pleca, însă, tot de la sediul vechi, dar vor fi coordonate de la dispeceratul de pe strada Mihai Viteazu. „Este un lucru bun şi datorită faptului că decizia pentru intervenţie se ia atunci când se primeşte apelul de urgenţă, deci nu mai există acel transfer către ambulanţă, aici existând şi ambulanţa şi SMURD-ul, adică un medic şi un asistent şi, în funcţie de gravitatea accidentului, decizia se ia pe loc. Cred că aici se câştigă destul de multe secunde foarte importante, pentru a se salva cât mai multe vieţi”, a declarat prefectul Mihai Mohaci.

Comentarii

Ultimă oră