Sari la conținut

Dispozitivele folosite de acuzare în procesul lui Cioacă sunt jucării!

dispozitivele-folosite-de-acuzare-in-procesul-lui-cioaca-sunt-jucarii-

Asta a scris avocata fostului poliţist într-o contestaţie trimisă, de urgenţă, la Consiliul Superior al Magistraturii. Inventatorul aparaturii folosite în dosarul de omor este judecat la Londra pentru o fraudă de 10 milioane de dolari. Pentru dispozitive care sunt, de fapt, jucării s-au spălat sume impresionante de bani, iar în România, sunt încadrate la capitolul „înaltă tehnologie”. Acuzaţiile împotriva inventatorului sunt aduse de un procuror londonez, iar avocata lui Cristian Cioacă a decis să adere la procesul aflat în derulare în Anglia. Se urmăreşte anularea probelor, spun surse judiciare, în exclusivitate, pentru BraşovulTău.

Adresa întocmită de avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a fost trimisă la Consiliul Superior al Magistraturii, odată cu reclamaţia depusă de apărătorul ales al fostului poliţist împotriva magistratului care-l judecă pe Cioacă la Tribunalul Argeş. Avocata Maria Vasii susţine că dispozitivele folosite în cazul clientului ei sunt, de fapt, nişte jucării şi nicidecum aparate de înaltă performanţă. „Acest caz este deja pe rolul curţii din Londra, în acest caz cel care le-a aşa-zis inventat, este în arest este judecat pentru o fraudă de peste zece milioane de dolari împreună cu alţi oficiali din ţările arabe Afganistan, Irak, inclusiv din Europa pentru că pe nişte dispozitive care sunt jucării de fapt s-au spălat sume impresionante de bani. În timp ce în Londra se judecă acest proces de fraudă în România aceleaşi dispozitive, care acolo sunt temei de fraudă, la noi aceste dispozitive au fost folosite ca înaltă tehnologie în cazul clientului meu. Asta ca să vedeţi ce este dincolo de aparenţa de ştiinţă în dosarul lui Cristian Cioacă”, a declaratpentru Braşovul Tău Maria Vasii – avocata lui Cristian Cioacă. „Sunt simple speculaţii ale doamnei avocat nu are probe solide să demonstreze nevinovăţia lui Cristian Cioacă şi atunci recurge la tot felul de speculaţii că nu le pot numi altfel. Care nu au legătură cu dosarul de omor”, ne-a declarat telefonic Crina Radu – avocata familiei Ghinescu

7 martori citaţi pentru audieri. În acest timp, Cristian Cioacă rămâne arestat. Judecătorii din Piteşti au respins cererea fostului poliţist de a fi judecat în stare de libertate. Nemulţumită, avocata inculpatului a declarat recurs, care se va judeca la Curtea de Apel din Piteşti. Cu Cioacă fie liber, fie după gratii, pe 30 aprilie procesul fostului ofiţer va continua la Tribunalul Argeş. Sunt citaţi pentru audieri, la finele acestei luni, 7 martori din rechizitoriul întocmit de procurori în cazul Cioacă. Inculpatul este judecat pe motiv că şi-a ucis şi tranşat soţia, avocata Elodia Ghinescu, în noaptea de 29 spre 30 august 2007.

Comentarii

Ultimă oră