Sari la conținut
distractie-cu-adrenalina-pe-strazile-brasovului

Amatorii senzaţiilor tari au marcat în acest weekend Ziua Internaţională a Skate-ului. Peste 150 de tineri pasionaţi de skateboarding şi-au sărbătorit ziua cu câteva concursuri, dar şi cu o paradă pe plăcile cu patru roţi. Comunitatea skaterilor din oraşul de la Poalele Tâmpei este printre cele mai vechi din ţară. De când se cunosc, mulţi dintre aceşti tineri au legat prietenii şi de câte ori au ocazia se întâlnesc pentru a mai învăţa unii de la alţii scheme noi, dar şi pentru a exersa.
Ziua Internaţională a Skate-ului a fost o ocazie bună pentru iubitorii acestui sport să-şi demonstreze aptitudinile. Tinerii s-au întrecut în trucuri în timpul concursurilor. Cel mai mic dintre participanţi are doar 11 ani şi a venit tocmai de la Suceava special pentru acest eveniment „Skate-ul reprezintă pentru mine o pasiune. Nu ştiu ce aş face dacă ar trebui să mă las. Hobby-ul a apărut pur şi simplu. Mi-am cumpărat o placă şi am exersat”.
Printre participanţi s-au numărat şi fete, care iubesc acest sport la fel de mult cum o fac şi băieţii. Ele spun că învaţă multe trucuri de la colegii lor. „Am ales acest sport pentru că îmi place foarte mult, mă recreează. Am cunoscut foarte multe persoane astfel şi m-a ajutat să evoluez. Practic skate-ul de trei ani. E o activitate care mi-a schimbat viaţa. De fapt, e un stil de viaţă”.
Ziua Internaţională a Skate-ului este un eveniment aflat déjà la cea de a noua ediţie la Braşov. Printre cei mai vechi membrii ai comunităţii locale este şi Andrei Zamfirescu, vicepreşedintele Asociaţiei Sportive Flava Sport, organizatorul activităţilor. Acesta a declarat că „pentru mine e un mod de viaţă. Practic skate-board-ul de mai bine de zece ani.”
Skateboarding-ul este un fenomen care a invadat şi ţara noastră în ultimii zece ani şi are şi o istorie foarte bogată, plină de inovaţii şi de povestiri foarte interesante. Apariţia sportului este legată de începutul anilor 1900, atunci când au fost create plăci de care erau prinse axe cu roţi, iar aceste inovaţii erau foarte asemănătoare trotinetelor, axele cu roţi fiind asemenea cu cele ale patinelor cu rotile, existând variante cu două sau cu patru axe. Pentru un control mai bun al plăcii, aceste inovaţii au fost dispuse cu un mâner, iar apoi acesteia i-a fost ataşată şi o ladă prinsă de placă prin cuie. Aşa s-a practicat mersul cu „skateboardul” până prin anii 50, când s-a început fabricarea axelor speciale pentru noua jucărie a copiilor.

Comentarii

Ultimă oră