Sari la conținut
dn-1a-a-fost-consolidat-provizoriu-in-zona-bradet-

DN 1A a fost consolidat provizoriu în zona Brădet pentru a se putea ridica restricțiile de circulație, instituite după ce viitura a rupt din șosea.

După ploile abundente din ultima perioadă, acostamentul DN 1A pe o porțiune de câțiva metri în zona Brădet a început să se surpe tot mai tare, astfel că Poliția Rutieră a decis restricționarea circulației pe banda care era afectată de pe sensul de mers dinspre Cheia.

Angajații Secției de Drumuri Naționale Brașov au intervenit pentru a remedia provizoriu corpul drumului, astfel ca circulația să se desfășoare fără restricții, ținând cont că traficul se intensifică în weekend și pe această șosea, care este o alternativă la ruta de pe Valea Prahovei.

După cum a declarat Horia Stancu, șeful Secției de Drumuri Naționale Brașov, în vederea consolidării malului și umplerii golului format au fost utilizate 100 de tone de arocament (pietriș de dimensiuni mai mari).

„Este o soluție de urgență, astfel ca apa să nu mai spele din corpul drumului și implicit să nu mai existe riscul surpării acestuia. Este nevoie însă de o lucrare mai complexă de consolidare, ce va presupune mai întâi efectuarea unei expertize tehnice care să propună soluțiile optime de întărire a malului, iar apoi realizarea unui proiect tehnic și efectuarea lucrărilor propriu-zise”, a explicat Horia Stancu.

După efectuarea acestor lucrări se poate circula practic pe ambele benzi, însă pe marginea drumului vor rămâne în continuare balizele care vor semnaliza faptul că partea de acostament este șubrezită. Practic această zonă a fost afectată de mai mult timp, însă situația s-a agravat ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă.

Comentarii

Ultimă oră