Sari la conținut

Doamnele şi domnişoarele din Braşov ies azi la plimbare pe bicicletă!

doamnele-si-domnisoarele-din-brasov-ies-azi-la-plimbare-pe-bicicleta

Azi, 10 septembrie braşovencele sunt invitate la o plimbare de neuitat pe bicicletă, "SkirtBike".

Biciclistele braşovene vor putea pedala într-un eveniment dedicat numai lor şi în acest an, în această după-amiază de sâmbătă, pentru că va avea loc o nouă ediţie SkirtBike.

Evenimentul îşi doreşte să sărbătorească fetele curajoase care aleg bicicleta ca mijloc de transport alternativ, dar în acelaşi timp, să le încurajeze pe cele care nu pedalează încă.


  Doamnele şi domnişoarele au fost provocate şi la un concurs inedit.

Organizatoarele şi-au dorit ca plimbările cu bicicleta să facă parte din viaţa de zi cu zi a doamnelor şi a domnişoarelor. Astfel că le-au tentat să-şi monitorizeze kilometri parcurşi în vara care a trecut pe bicicletă cu ajutorul aplicaţiei STRAVA. Iar azi va fi premiata cea mai activă biciclistă.


   Lansată în 2009 în San Francisco, STRAVA foloseşte un sistem de tracking prin satelit (valabil şi în România) pentru a înregistra în timp real traseul biciclistului, kilometri parcurşi, viteza medie, timpul şi mulţi alţi parametri. Cea mai bună aplicaţie de monitorizare a unei ieşiri cu bicicleta le-a ajutat pe braşovencele care au raspuns provocării să se înscrie în concurs, contorizând drumul pedalat spre birou, la plimbare sau spre distracţie. Astăzi pe baza clasamentului, primele 3 bicicliste vor intra în finala concursului „Cea mai activă biciclistă”, unde marele premiu este o bicicletă Pegas. Premiul va fi acordat prin votul juriului, pe baza kilometrilor pedalaţi şi printr-o poză chic de la paradă.

Revenind la parada pe biciclete a doamnelor, ediţia cu numărul patru a SkirtBike Braşov va avea loc în după-amiaza de astăzi 10 septembrie (la ora 15.00), cu punctul de întâlnire la aleea Parcului Titulescu. Traseul paradei se va desfăşura, pe principalele artere din oraş: Parcul Titulescu - bd. Eroilor - bd. 15 Noiembrie – giratoriu Hidromecanica – str.13 Decembrie – Coresi Shopping Resort.

De 4 ani, SkirtBike prilejuieste în Braşov o promenadă pe străzile oraşului, o plimbare adresată doamnelor şi domnişoarelor iubitoare de frumos, de mişcare şi de libertate. Este un eveniment care se organizează în principalele oraşe din România, începând din 2010.



   Dacă anul trecut la paradă au participat peste 350 de bicicliste, anul acesta organizatorii aşteaptă la start 400 de participante.

La punctul de întâlnire, biciclistele vor primi apă, bilete de tombolă şi numere de participare din partea organizatorilor, iar fotografii evenimentului vor surprinde fiecare ţinută chic, pentru că se apreciază dacă frumoasele Braşovului vor veni la paradă îmbrăcate feminin, în rochiţe sau fustiţe, nu în ţinute sport.

Domnii sunt aşteptaţi şi ei să pedaleze în ţinute elegante alături de doamne, „să le ofere sprijinul, flori şi să se asigure că se simt în largul lor pe şosea”!

La finalul defilării, biciclistele vor petrece pe ritmurile trupei braşovene Tertip, vor lua parte la extragerea tombolei cu premii şi o vor felicita pe cea mai activă biciclistă din această vară, care va câştiga bicicleta Pegas.

Aşteptăm cu nerăbdare parada doamnele şi domnişoarelor pe biciclete, prin Braşovul nostru!

Comentarii

Ultimă oră