Ca în fiecare an, comercianţii de mărţişoare îşi vor putea vinde produsele în locurile special amenajate pe domeniul public din municipiul Braşov. Locaţii au fost aprobate în toate cartierele, cel mai mare „târg al primăverii” urmând a fi pe aleea de la Parcul Central: 40 de căsuţe!

  Astfel, pe aleea pietonală de la Parcul Central Nicolae Titulescu comercianţii vor avea la dispoziţie 40 de căsuţe. De asemenea, mărţişoare se vor putea cumpăra şi din Triaj, Noua, de la Complexul Bartolomeu şi din pieţele agroalimentare.

   Perioada de vânzare a mărţişoarelor pe domeniul public este 26 februarie – 1 martie.

  Potrivit informaţiilor Primăriei Braşov, până acum, pentru aleea pietonală de la Parcul Central au fost depuse 22 de cereri, taxa de ocupare a domeniului public fiind de 6 lei/mp/zi. Pentru zona din cartierul Triaj, unde taxa de ocupare a domeniului public este de 2,4 lei/mp/zi au fost depuse 5 solicitări şi au fost eliberate 5 abonamente de ocupare a domeniului public. Pentru spaţiul din faţa Complexului Bartolomeu (str. Stadionului), au fost depuse 17 solicitări şi au fost eliberate 16 abonamente, taxa de ocupare a domeniului public fiind de 3,6 lei/mp/zi.

   În cartierul Noua, mărţişoarele vor putea fi cumpărate de pe strada Levănţicăi. Pentru acest spaţiu au fost depuse 14 solicitări şi au fost eliberate 10 abonamente, taxa de ocupare a domeniului public fiind de 3,6 lei/mp/zi.