Sari la conținut

Doar urgenţele mai intră la Spitalul Judeţean Braşov

doar-urgentele-mai-intra-la-spitalul-judetean-brasov

Motivele: Multe cazuri de Covid 19, multe cadre medicale în concediu medical


   Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov va mai interna doar urgenţele, care sunt primite prin UPU, a anunţat, marţi, 13 octombrie 2020, conducerea instituţiei medicale.


    Asta din cauza numărului crescut de cazuri de infectare Covid, dar şi pentru că sunt angajaţi în concediu medical.

„Datorită numărului mare de cazuri de Covid-19 şi a numărului mare de persoane aflate în concedii medicale şi având în vedere că SCJU trebuie să asigure asistenţa medicală de urgenţă pentru populaţia judeţului Braşov şi judeţele limitrofe, începând cu 13 octombrie 2020, în SCJU Braşov se vor interna doar urgenţele medico-chirurgicale, prin UPU”, se arată într-un anunţ al conducerii SCJU.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov are 19 locuri pentru suspiciuni Covid în pavilionul Tractorul, iar alte 12 sunt în pavilionul central. În unitatea modular ATI Covid sunt 16 locuri terapie intensive şi 12 terapie intermediară.

„În momentul ocupării locurilor dedicate suspiciunilor, se va anunţa UPU pentru a trimite urgenţele în alte spitale. Prioritate vor avea urgenţele majore care trebuie internate în SCJU Braşov. În continuare, cazurile Covid pozitive sunt transferate în spitale dedicate cazurilor pozitive. Dacă acest lucru nu este posibil, pacienţii Covid pozitivi vor fi vizaţi în sectoarele suspiciuni, în saloane izolate sau în situaţii deosebite, pe secţii în saloane izolate”, se mai arată în anunţul amintit.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov are mai multe cazuri confirmate cu Covid 19, în câteva secţii, inclusiv la ATI.

Comentarii

Ultimă oră