Sari la conținut

Doi brașoveni, pe podium la Campionatul European de Sabie – cadeți

doi-brasoveni-pe-podium-la-campionatul-european-de-sabie-cadeti

Performanță de excepție reușită de doi tineri sabreri brașoveni, la Campionatul European de Sabie, găzduit de orașul Plovdiv. Rareș Ailincă (CSM Brașov) și Andrei Păștin (Dinamo), au cucerit medaliile de bronz în cadrul concursului rezervat echipelor.

Echipa României (Rareș Ailincă - CSM Brașov), Andrei Păștin (Dinamo), Răzvan Stănescu (CSS Slobozia) și Matei Aniculoesei (CSA Steaua) – antrenor Adrian Cârlescu Badea, a trecut cu 45-38 de Franța și 45-35 de Ucraina.

În semifinale, tricolorii au condus în permanență disputa cu Ungaria, au avut pe final 44-42, dar au cedat în cele din urmă la o tușă diferență: 44-45.

În asaltul pentru locul 3, tinerii sabreri români au câștigat detașat meciul cu Marea Britanie, cu 45-33.


   Titlul European a revenit Ungariei, care a trecut în finală cu 45-43 de Rusia.

„O experiență frumoasă, care confirmă efortul și munca depusă până acum de sportivi. Această medalie sper să ne dea și mai multă încredere, iar la Campionatul Mondial, care va debuta luna viitoare, să avem o evoluție cel puțin la fel de bună ! Cu răbdare, pasiune și foarte multă muncă, putem urca pe orice podium. Personal le mulțumesc părinților acestor tineri, pentru încrederea și susținerea acordată” a declarat Marius Gălățanu, antrenor în cadrul Centrului Olimpic de Sabie de la Brașov.

Trei dintre cei patru sabreri componenți ai Echipei Naționale de sabie-cadeți a României (Rareș Ailincă, Andrei Păștin, Răzvan Stănescu), se pregătesc la Centrul Olimpic de la Brașov, sub comanda antrenorilor Marius Gălățanu și Rareș Dumitrescu.

Comentarii

Ultimă oră