Sari la conținut

Doi brașoveni revoluționează luminile pentru biciclete

doi-brasoveni-revolutioneaza-luminile-pentru-biciclete

Un accesoriu inventat si realizat la Brasov isi propune sa reinventeze felul in care lumea

ilumineaza bicicletele. Un inginer si un antreprenor pasionati de biciclete vor sa salveze vieti cu inventia lor ­ Lumma. Totul a plecat de la o intrebare aparent fireasca: masinile si bicicletele isi impart strada in toate orasele lumii. Totusi, de ce masinile au doua faruri, iar bicicletele doar unul? Principala cauza a accidentelor ce implica biciclisti este lipsa vizibilitatii. Plecand de la aceste doua idei, Octavian si Ciprian au inventat LUMMA. Proiectul incorporeaza tehnologii ultra­compacte de iluminare si ignora complet designul conventional  al luminilor de bicicleta.

LUMMA este un sistem de lumini 360°, integrat complet in mansoanele bicicletei. Fiecare dintre cele doua mansoane are o lumina alba cu rol de far, o lumina rosie pentru stop si un laser rosu ce delimiteaza spatiul pe care il ocupa bicicleta. Nu una, nu doua, ci trei lumini la fiecare capat al ghidonului. Luminile albe lumineaza drumul si marcheaza de la distanta limitele bicicletei. Luminile rosii au scop de a delimita din spate latimea ghidonului (care reprezinta latimea maxima a bicicletei si a biciclistului). Iar laserele delimiteaza spatiul ocupat, pentru participantii la trafic aflati aproape de ciclist.

In acest fel, LUMMA formeaza un contur de lumina vizibil din orice unghi. Tehnologia a fost patentata de cei doi sub numele de Outlight si reprezinta viitorul in materie de siguranta pe bicicleta.Prototipul LUMMA a fost dezvoltat inca din martie 2015 si a fost trimis pentru testare unor personalitati din lumea ciclismului si prieteni din tari europene. Sistemul de lumini a trecut chiar si cele mai riguroase teste, inclusiv in tari cu legislatie stricta precum Danemarca si Norvegia.

Luminile LUMMA sunt reincarcabile, gratie unui port microUSB. Bateriile de tip Li­Ion au o

autonomie de aproximativ 5 saptamani, in conditii de utilizare zilnica. Produsul a ajuns la stadiul final de dezvoltare si va fi lansat printr­o campanie internationala de crowdfunding. Octavian si Ciprian spera ca vor putea incepe productia in masa si livrarea in intreaga lume. Cu cat mai repede, cu atat mai sigur pentru intreaga lume.

Mai multe detalii tehnice gasiti aici.

www.lummasystem.com

facebook.com/lummalights

Comentarii

Ultimă oră