Sari la conținut

Doliu în Salvamont: Nae Stinghe este motociclistul omorât de o şoferiţă neatentă

doliu-in-salvamont-nae-stinghe-este-motociclistul-omorat-de-o-soferita-neatenta

Motociclistul care a fost lovit mortal săptămâna trecută este unul dintre cei mai respectaţi salvamontişti români, Nae Stinghe. Bărbatul în vârstă de 64 de ani a fost spulberat joia trecută de o şoferiţă.

Nae Stinghe era campion de schi alpin şi a fost salvamontism timp de 30 de ani.

Salvamont România şi Salvamont Poiana Braşov au postat pe paginile de Facebook mesaje de condoleanţe.

„Nicolae (Nae) Stinghe, un adevarat om de munte, veteran Salvamont Romania, salvator montan în perioada anilor 1970-2000 în Salvamontul braşovean a plecat dintre noi să reîntregească echipa de salvatori îngeri care şi din ceruri, continuă să vegheze crestele munţilor. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor de echipă !”, scrie Salvamont România.

„Vă anunţăm, cu profund regret, trecerea la cele veşnice a lui Nicolae (Nae) Stinghe, om de munte pasionat, salvator montan al generatiilor trecute, sau operator al maşinilor de bătut zăpada, de a cărui muncă s-au bucurat turiştii veniti să schieze în staţiunea braşoveană”, a transmis şi Salvamont Poiana Braşov.

Înmormântarea lui Nae Stinghe va vea loc marţi, 31 iulie 2018, de la ora 16.00, la Biserica Sf.Treime din Scheii Braşovului. Priveghiul are loc astăzi, de la ora 18:00, în Biserica Sf. Treime din Șcheii Braşovului (Pe-Tocile).

Joi seara, un motociclist a fost lovit puternic în Șchei, pe strada Ilie Birt, de către o şoferiță în vârstă de 30 de ani care nu a oprit într-o intersecţie unde avea indicatorul „Stop“ şi nu i-a acordat prioritate motociclistului care circula regulamentar. Rănitul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean Braşov. Ulterior, bărbatul a intrat în stop cardiorespirator și a murit la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Polițiștii brașoveni au deschis dosar penal sub acuzația de ucidere din culpă.

Între timp a fost confirmată informația că motociclistul lovit mortal este Nicolae (Nae) Stinghe.

Nae Stinghe avea 64 de ani, era extrem de iubit şi respectat de oamenii muntelui, dar și de șcheieni. Era căsătorit şi avea doi băieţi, Răzvan şi Daniel, ambii sportivi şi iubitori ai muntelui.

Dumnezeu să-l Odihnească în pace!

Comentarii

Ultimă oră