Sari la conținut

Donald Trump va renunţa la salariul de preşedinte şi va deporta 3 milioane de migranţi

donald-trump-va-renunta-la-salariul-de-presedinte-si-va-deporta-3-milioane-de-migranti

Donald Trump a anunţat într-un interviu la postul CBS că va deporta 3 milioane de migranţi, fără documente, imediat ce va fi instalat în funcţie. Totodata a insistat că la graniţa cu Mexicul va fi construit un "gard", unde nu poate fi ridicat "zid".

De asemenea Donald Trump va renunţa la salariul de preşedinte al SUA, circa 400.000 de dolari anual. În acest interviu pentru CBS, realizat în locuinţa sa din New York şi difuzat duminică, republicanul Donald Trump oferă detalii despre câteva puncte din programul său şi despre modul în care îşi vede mandatul, potrivit news.ro.

Omul de afaceri, a cărui avere personală era estimată de revista Forbes, la începutul lunii octombrie, la 3,7 miliarde de dolari, a spus că va primi doar dolarul simbolic pe care legea îl obligă să-l primească.

Trump a lansat, de asemenea, un apel la calm, în contextul în care de când a devenit preşedinte au loc tensiuni în întreaga societate. "Nu vă fie frică. Ne vom restabiliza ţara", le-a transmis el celor care protestează zilnic în mai multe oraşe din America.

El a condamnat, totodată, actele de violenţă şi hărţuirea minorităţilor - musulmani, afro-americani sau hispanici - care, potrivit opoziţiei democrate şi unor asociaţii, s-au intensificat de la 8 noiembrie.

"Sunt trist să aud acest lucru. Şi spun: încetaţi. Dacă poate ajuta, o spun, şi o spun în faţa camerelor: opriţi acest lucru", a declarat preşedintele ales.

Comentarii

Ultimă oră