Sari la conținut

Donaţiile cumpărătorilor de cărţi de la Libris s-au transformat în echipamente medicale

donatiile-cumparatorilor-de-carti-de-la-libris-sau-transformat-in-echipamente-medicale

Donaţiile cumpărătorilor de cărţi s-au transformat în echipamente pentru Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş


   Peste 100.000 de clienţi ai librăriei online Libris au donat pentru Salvaţi Copiii în cadrul proiectului de strângere de fonduri în beneficiul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Suma strânsă în urma donaţiilor a fost utilizată integral de către Salvaţi Copiii pentru achiziţia unui aparat de ventilaţie Maquet Servo-U şi a unui monitor Spectrum M4, în valoare de 105.000 de euro.

În România se nasc anual 1.000 de nou-născuţi cu malformaţii congenitale cardiovasculare care, conform opiniei specialiştilor, trebuie operaţi în primul an de viaţă. Aproximativ 10% dintre aceşti pacienţi reprezintă urgenţe care trebuie tratate chirurgical în perioada neonatală. Din estimările medicilor, în România se efectuează anual aproximativ 450 de intervenţii cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu Mureş. Începând cu anul 2005, au fost operaţi acolo peste 3.600 de copii, dintre care peste 500 de nou-născuţi în urgenţă.


    Numărul mare de intervenţii chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş – cele mai multe din ţară – a determinat Organizaţia Salvaţi Copiii, alături de Libris, să se implice în dotarea Centrului cu aparatură medicală performantă de primă necesitate.

Dotarea de la Târgu Mureş este cea de-a noua realizată în cadrul parteneriatului dintre compania braşoveană Libris şi Salvaţi Copiii.


    Clienţii librăriei online au opţiunea să adauge în coşul de cumpărături o sumă la alegere, direcţionată integral către Salvaţi Copiii. În cei patru ani de la iniţierea parteneriatului Salvaţi Copiii – Libris, clienţii librăriei au donat în total 320.000 de euro, donaţia medie crescând de la 3,14 lei la 4,72 lei.

Comentarii

Ultimă oră