Sari la conținut

„Dorel” de Făgăraș detonează ,,BOMBA”! Cum arată FĂGĂRAȘUL? (Galerie FOTO)

dorel-de-fagaras-detoneaza-bomba-galerie-foto

Dorel a lovit din nou! A ajuns, săptămâna trecută, în Făgăraș și a detonat bomba! A scos la iveală adevărul gol-goluț! Făgărășenii veniți să asiste la spectacolul amar oferit de un excavator răsturnat, au lovit în plin autoritățile. ,,Nu avem conducere, ne ,,rupem,, mașinile, e plin de gropi, e jale, e jale!,, sunt doar câteva dintre mărturiile localnicilor sătui de ce se întâmplă în orașul lor. Aflaţi la limita răbdării, oamenii au ajuns chiar să creadă în blestemul osemintelor! De replică, viceprimarul din Făgăraş, Cătălin Cârje, a scăpat pentru moment. Era, săptămâna trecută, în concediu. Primarul Făgărașului, Constantin - Sorin Mănduc, a pus-o, mai întâi, de-un sms, mână-n mână cu secretara. Apoi, apărut ca din senin, edilul le-a ordonat locuitorilor din oraşul pe care-l păstoreşte: Sacrificaţi-vă! Așteptăm răspunsurile dumneavoastră la întrebarea ,,Cum arată Făgărașul?”.

• Dorel și cele 20 de tone

,,Un Dorel” lucra, săptămâna trecută, în mijlocul Făgărașului cocoțat într-un excavator de nu mai puțin de 20 de tone. La un moment dat, potrivit povestitorului, ce să vezi?! Dorel, lovește din nou! Cel mai probabil în urma unei manevre neinspirate, bărbatul cade cu tot cu utilaj în groapa pe care tocmai el o săpase. Și, începe spectacolul! Vorba se duce prin târg, oamenii se strâng repede în jurul situației și așteaptă, cu Dorel din fericire nevătămat, să vină macaraua capabilă să ridice toate cele 20 de tone ale excavatorului. Și asta nu e tot: Dorel detonează bomba! Mai exact, le dezleagă făgărășenilor limbile. Localnicii s-au arătat dispuşi să înţeleagă eroarea lui Dorel, dar au decis să spună, cu subiect și predicat, tot ce au, de ani de zile, pe suflet.

• Gropi, ,,ne rupem” mașinile , e jale!

Mai mulţi localnici din Făgăraş au arătat, oarecum, înţelegere faţă de manevra greşită a excavatoristului, dar l-au catalogat, imediat, drept… Dorel.

,,N-am văzut până acum aşa ceva, e Dorel de Făgăraş ăsta!”

Apoi, omul a trecut la adevărul gol-goluţ din Făgăraş. Şi nu doar el! Oraşul e tot un şantier, iar localnicii sunt la limita răbdării.

,,Rupem maşinile pe drumurile acestea. E praf tot!”. ,,Pe mine nu mă deranjează lucrările, dar pe alţii îi deranjează. Mai ales pe străzile către spital, e jale, domnule! Faci o lucrare, câte o bucată, câte o bucată, dar nu aşa, să desfaci tot oraşul, peste tot sunt numai gropi, numai gropi! Cam aşa este (n.r. lucrări electorale), asta e de când ne şti, când se apropie, fiecare trage să câştige”. ,,Acum sunt gropi, trecem peste toate, dar ... să fie bine!”

,,Referitor la situaţia şantierelor din Făgăraş, dacă ar putea să ne povestească nouă suspensiile de la maşini ... ar spune mult mai multe. E jale, e jale! Câteodată, mi-e şi milă să mai vin cu maşina prin oraş! Colind Făgăraşul (n.r. cu maşina) , de la un capăt la altul, ca să nu mai tot zdrăngănesc suspensia, să dibluiesc maşina. Întrebat dacă sunt lucrări electorale, ,,În mod sigur, e ,,bătaia” cu viziune lungă!”

,,Lucrările încurcă, sunt cam lente, puteau fi mai rapide. Încurcă circulaţia, şi pe cea a pietonilor şi pe cea a autovehiculelor”. ,,Eu locuiesc pe strada Cânepii şi mă chinui, de trei ani de zile, să-mi bage şi mie trei tuburi, la apă-canal?! De ce nu-mi bagă? Întrebat cum arată Făgăraşul,omul a răspuns,râzând : ,,Îmi place... avem biserică frumoasă...!”

Cum să nu ne încurce (n.r. lucrările din Făgăraş) că-i stricat tot! Nu repară, faci un kilometru, dar repară-l! Se strică pivoţii de la maşini! N-ai pe unde să te duci, faci praf tot! Şi eu am maşină şi nu mai pot circula. Nu-i ca la Braşov unde e domnul Scripcaru, nu avem conducere! E jalnic!

• Blestemul osemintelor?

Sunt localnici în Făgăraş care, după isprava lui Dorel, pronunţă cuvântul blestem. Susţin chiar, că Dumnezeu le-a pedepsit pe autorităţile locale care s-ar fi apucat de mutat ... oseminte!  ,,Doamne - Doamne face minuni, să ştiţi! Să le muţi de aici (n.r. osemintele)  să le duci în altă parte... Le-a adus de la cimitir, le-a băgat aici, acum le scoate de aici şi le duce...” ,,Osemintele au fost aduse, mutate, acum trei ani, din cimitirul vechi şi depuse aici din cauză că nu se puteau depune coroane şi trebuia oprită circulaţia. S-a făcut, acum, un monument lângă catedrală şi vor fi duse acolo. Nu trebuiau mişcate osemintele de unde au fost depuse prima dată. Un blestem!”

• Primarul Mănduc a ordonat: ,,SACRIFICAŢI-VĂ!”

Şefii Făgăraşului, aleşi de localnici şi dornici, cel mai probabil, să fie realeşi, ar fi trebuit să le dea, cu adevărat, explicaţii locuitorilor oraşului. Viceprimarul din Făgăraş, Cătălin Cârje, a scăpat pentru moment. Era în concediu. Primarul Făgărașului, Constantin - Sorin Mănduc, a pus-o, mai întâi, de-un sms, mână-n mână cu secretara. Căutat de jurnalişti, Mănduc i-a trimis femeii un mesaj, prin intermediul telefonului mobil, cum că nu intenţiona să se mai întoarcă, în acea zi, la sediul instituţiei pe care o conduce. Apoi, însă, edilul a apărut ca din senin şi le-a ordonat locuitorilor din oraşul pe care-l păstoreşte să se sacrifice: ,,Este un şantier greu, dificil. Este o lucrare care se face o dată la 60 de ani. Orice lucru greu se face cu sacrificii. ’’ Aşadar,Constantin – Sorin Mănduc le cere făgărăşenilor să se sacrifice, dar uită să spună de ce nu a făcut şi până acum, până în pragul alegerilor,ce era greu de făcut pentru ca oamenii pe care-i conduce să nu ajungă la limita răbdării. Așteptăm răspunsurile dumneavoastră la întrebarea ,,Cum arată Făgărașul?

Comentarii

Ultimă oră