Sari la conținut

Dosarul accidentului aviatic din Apuseni, preluat de Parchetul Militar

dosarul-accidentului-aviatic-din-apuseni-preluat-de-parchetul-militar

Dosarul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni a fost declinat de către Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

'Din actele de urmărire penală realizate până în prezent a rezultat că se impune audierea unor persoane din cadrul unor instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă generate de producerea unui accident de aviaţie civilă, persoane având calităţi ce atrag competenţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia parchetelor militare', se menţionează într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Până în prezent au fost audiate în acest caz 29 de persoane, printre care copilotul şi medicii răniţi în accident, personal SMURD, jandarmi, localnici, personal silvic, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba etc.

De asemenea, s-a dispus efectuarea de rapoarte medico-legale, s-au solicitat şi depus documentele relevante de la instituţiile în cauză.

Soluţionarea accidentului aviatic din Munţii Apuseni poate dura luni sau ani, a estimat marţi într-o conferinţă de presă procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.

'În cel mai bun caz, de ordinul lunilor va fi anchetat, dar celelalte dosare similare au durat de ordinul anilor, depinde cât de complicat a fost. De regulă, depunerea raportului constituie o problemă fiindcă până nu se clarifică toate aspectele nu se grăbesc inspectorii să formuleze concluzii şi putem să-i înţelegem, ei sunt experţi în domeniul lor', a precizat procurorul Augustin Lazăr.

Comentarii

Ultimă oră