Sari la conținut

Două etape de înscriere la clasa pregătitoare

doua-etape-de-inscriere-la-clasa-pregatitoare

Părinţii vor afla oficial cum se face înscrierea în clasa pregătitoare în prima săptămână a lunii februarie, spun oficialii de la Ministerul Educaţiei. Înscrierea va începe din luna martie şi va avea loc în două etape. Prima clasă, cea pregătitoare, rămâne obligatorie pentru învăţământul preuniversitar.

"Părinţii îşi vor înscrie copiii la ce şcoală vor dori într-o primă fază. Vor exista două etape de înscriere. În prima etapă, părinţii îşi vor putea înscrie copiii la ce şcoală vor dori, indiferent de locul unde au domiciliul. Va exista şi o a doua etapă- în care elevii vor fi înscrişi la şcoala la care sunt arondaţi. Aici intră şi categoria elevilor care nu au apucat loc la şcoala dorită de părinţi în prima etapă ", a declarat pentru gândul Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, citat de gândul.info.

Criteriile de înscriere vor fi unele generale pentru toate şcolile, dar fiecare instituţie de învăţământ va avea posibilitatea să pună criterii suplimentare.

"Consiliul de adminstraţie va fi cel care va studia şi aviza fiecare dosar în parte. Condiţia este ca în consiliile de administraţie să fie reprezentanţi cât mai mulţi atât ai părinţilor, cât şi ai primăriilor", a declarat Stelian Fedorca. A doua etapă de înscriere va fi în luna mai, după vacanţa de Paşti.

Comentarii

Ultimă oră