Sari la conținut

Două treimi din taxiurile brașovene au mărit tarifele

doua-treimi-din-taxiurile-brasovene-au-marit-tarifele

Aproximativ două treimi dintre maşinile de taxi ale companiilor sau persoanelor fizice autorizate din Braşov au solicitat primăriei aprobarea de tarife mai mari decât cele cu care ne-am obişnuit, indiferent că vor fi aplicate sau nu diferenţiat de la zi la noapte.
Potrivit datelor serviciului de resort din cadrul Primăriei Braşov, din totalul de 174 de societăţi comerciale care deţin 1.023 de maşini de taxi în Braşov, au depus cereri 119 societăţi comerciale, pe un total de 712 maşini. Din totalul cererilor depuse, au fost avizate şi deja ridicate de solicitanţi 597 de cereri pentru autoturisme deţinute de societăţi comerciale, iar alte 115 au fost avizate şi urmează să fie eliberate.
În cazul asociaţiilor familiale şi persoanelor fizice autorizate (unde fiecare AF sau PFA are o singură maşină), au fost depuse 283 de solicitări de majorare a tarifelor, dintr-un total de 410 maşini înregistrate, şi au fost deja eliberate 223. Dacă iniţial cererile au vizat majorarea tarifului de zi de la 1,35 lei/km la 1,53 lei/km, şi introducerea unui tarif de noapte care este de 1,73 lei/km, au apărut şi 21 de cereri pentru aprobarea tarifului de 2,2 km (maximum aprobat de Consiliul Local), fără diferenţiere între zi şi noapte.

Comentarii

Ultimă oră