Sari la conținut

Dr. Marius Neculoiu, victima unei campanii tendenţioase de defăimare

dr-marius-neculoiu-victima-unei-campanii-tendentioase-de-defaimare

"Protestăm față de modul tendențios în care postul Realitatea TV a prezentat într-o emisiune electorală poziția candidatului USL la Senat, doctorul Marius Neculoiu.

Marius Neculoiu este managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov și unul dintre cei mai buni chirurgi din România. Este un specialist remarcabil, un om onest și cu bun-simț, însă timiditatea, lipsa lui de experiență în ceea ce privește aparițiile televizate și o slăbiciune de moment au fost speculate într-un mod incalificabil. Telespectatorii trebuie să știe că Marius Neculoiu a venit la emisiune obosit după o zi de muncă la Spitalul Județean.

Postul de televiziune menționat nu a procedat corect față de candidatul nostru și lucrurile sunt cu atât mai urâte și mai detestabile, cu cât Marius Neculoiu a plătit pentru apariția în respectiva emisiune. Felul în care candidatul nostru a fost prezentat de către Realitatea TV este de natură să-i prejudicieze imaginea și să creeze o impresie greșită despre o personalitate a lumii medicale românești.

Marius Neculoiu este cel care a contribuit la peste 400 de transplanturi renale, multe dintre ele fiind premiere la nivel naţional şi chiar european: primul transplant renal după 1989; primul transplant renal pediatric; primul transplant renal încrucişat; primul transplant renal de rinichi cu anomalii vasculare sau de conexiune; primul transplant renal cu rinichi prelevat retroperitoneoscopic. Marius Neculoiu este autorul primului transplant renal realizat vreodată la Brașov și totodată medicul care a inclus Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov în Programul Național de Prelevare de Organe și Transplant.

În calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență, Marius Neculoiu a contribuit la modernizarea Secției de Urologie și la dotarea cu aparatură de înaltă performanță a secțiilor Urologie, Chirurgie, Ortopedie, Radiologie, Laborator și Anestezie Terapie. Datorită implicării sale, peste 50% din intervențiile chirurgicale la Brașov sunt acum minim invazive. El a realizat modernizarea condițiilor hoteliere din spital, a renovat și a dotat Blocul Operator Urologie de la Tractorul, Secția de Anestezie Terapie Intensivă și mai multe săli de operație de la Spitalul Județean.

Marius Neculoiu este un om apreciat deopotrivă de comunitatea brașoveană și de medicii din Spitalul Județean. Este un om corect și nepătat, despre care nimeni nu poate spune nimic rău. Este un om serios, un familist convins, un om care a încercat întotdeauna să-i ajute pe cei din jur.

Să nu uităm că în timp ce alții tăiau pensii și salarii, Marius Neculoiu a avut grijă de sănătatea semenilor, fiind implicat cu trup și suflet în activitatea de la Spitalul Județean. Suntem convinși că și în calitate de senator Marius Neculoiu va dovedi că este un bun specialist și va putea să-și valorifice calitățile profesionale și umane, chiar fără a fi un orator desăvârșit".

Aristotel Căncescu

Președinte PNL Brașov

Comentarii

Ultimă oră