Sari la conținut

Drama din Caracal a scos oamenii în stradă şi la Braşov

drama-din-caracal-a-scos-oamenii-in-strada-si-la-brasov

Cazul şocant de la Caracal, unde o fată de doar 15 ani a fost ucisă şi arsă de un criminal în serie, a dus la organizarea de proteste în ţară, începând de sâmbătă seara, la Caracal, Bucureşti, Alexandria, Brăila, Iaşi, Cluj Napoca, câţiva oameni adunându-se şi la Braşov, în faţa sediului IPJ.

Duminică, oamenii au ieşit din nou în stradă la Braşov, pentru a atrage atenţia asupra intervenţiei eşuate a autorităţilor în cazul crimelor de la Caracal.


    La ora 20.00, ora anunţată pentru protest, aproximativ 50 de braşoveni s-au adunat în faţa Prefecturii. Protestul a fost unul tăcut, braşovenii ieşiţi în stradă purtând pancarte cu mesaje precum „Vrem dreptul la protecţie”, „Cerem legi severe împotriva violului”. Lumânări şi flori au fost puse la „altarul” improvizat, cu pozele Alexandrei, pe zidul Prefecturii Braşov, alături de mesaje adresate autorităţilor: „Autorii morali guvernează România”; „Cât mai îngăduim?”; „Corupţii ucid”.


    În jurul orei 20.45, protestatarii au plecat, în coloană, către Piaţa Sfatului, unde au aprins candele şi au pus flori lângă poze ale victimei.


    Câţiva şoferi au făcut două ture în centrul vechi al Braşovului, claxonând şi afişând mesaje de protest. Ulterior, protestul s-a mutat de la Prefectură în Piaţa Sfatului.

„Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român”


   Alexandra, adolescenta ucisă la Caracal, a anunţat la 112 că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să descindă în locul în care se afla decât după 19 ore. „Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieşim împotriva indiferenţei celor de la putere. A incompetenţei lor, a lipsei de empatie. Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Şi, cel mai grav, ne omoară copiii. Ei ne omoară pe noi”, au scris organizatorii protestelor din ţară, pe Facebook.

Criminalul a recunoscut


  Alexandra Mihaela Măceşanu, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri. Joi, fata a sunat la ora 11.00, de trei ori la serviciul de urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. STS nu a reuşit să transmită însă o locaţie exactă, ci o arie de căutare. Abia la 19 ore de la aceste apeluri poliţiştii au intrat în casa principalului suspect, aşteptând mandatul de percheziţie.


   Gheorghe Dincă a fost preluat în noaptea de vineri spre sâmbătă şi condus la Craiova, pentru interogatoriu. Vineri, la audieri, Gheorghe Dincă nu şi-a recunoscut faptele. Însă, poliţiştii au găsit în curtea lui probe acuzatoare: un butoi cu resturi umane, inclusiv cu bijterii pe care Alexandra, fata de 15 ani dispărută miercuri, le-ar fi purtat.


   Duminică, după ce a negat timp de două zile că ar fi vinovat, Gheorghe Dincă a recunoscut că a comis ambele crime şi chiar ar fi dat anumite indicaţii despre locul unde s-ar afla cadavrele deşi nu le-a indicat cu exactitate. Este vorba despre Alexandra, dar şi despre fata de 19 ani, Luiza Melencu, tot din Caracal, care este de negăsit din luna aprilie. „A dat declaraţii până acum cu privire la ce a săvârşit. Şi-a recunoscut faptele. Are păreri de rău”, a arătat Alexandru Bogdan, avocatul din oficiu al principalului suspect.


    Aflat în arest preventiv, Gheorghe Dincă a fost dus duminică dimineaţă la locuinţa sa unde au avut loc cercetări suplimentare privind probele existente la faţa locului.

Înainte de recunoaşterea faptei, surse apropiate de anchetă au arătat că în urma testelor ADN s-a dovedit că cercelul găsit în maşina lui Gheorghe Dincă ar aparţine Alexandrei. De asemenea, anchetatorii ar mai fi descoperit şi fire de păr care dovedi că fata a fost în autoturismul suspectului.

Comentarii

Ultimă oră