Sari la conținut

Drapel gigant la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov

drapel-gigant-la-inspectoratul-judetean-de-jandarmi-brasov

Un drapel de dimensiuni considerabile - 9 metri lungime şi 6 metri lăţime, a fost, de arborat pe catarg, ieri, de Ziua Micii Uniri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.

Ceremonia a fost precedată de o slujbă religioasă, oficiată de Părintele Protopop al Braşovului, Dănuţ-Gheorghe Benga, alături de Preotul Militar al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Ioan Epaminond Boroş şi alţi doi preoţi.


  La evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române, au participat şi prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

„Drapelul a fost confecţionat într-un atelier din Braşov şi achiziţionat de jandarmi”, a explicat col. Cristian Paliştan, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.


 În 24 ianuarie, la sărbătorirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, jandarmii braşoveni au vrut să arate că simt şi trăiesc româneşte. Astfel, cu această ocazie, au ridicat acest drapel imens pe catarg şi au onorat marea sărbătoare a românilor prin afişarea veridicului simbol patriotic.

Scopul a fost ca drapelul de 9 metri lungime, pe 6 metri lăţime, însumând în total 54 de metri pătraţi, să poată fi văzut de locuitorii din zonă şi de braşoveni, de la distanţă.

Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră