Sari la conținut

După ani buni de zile locuitorii din satul Paloş, ce aparţine de comuna Caţa, au avut mari motive de bucurie. Cu ajutorul Consiliului Judeţean Braşov, cele două localităţi sunt acum legate printr-un drum modern, abia asfaltat. Inaugurarea acestuia a avut loc în weekend, iar fiii satului Paloş şi-au pus porturile populare şi au marcat evenimentul aşa cum se cuvine, cu o petrecere ce a durat o zi şi o noapte. „Vreau să-l felicit pe domnul primar, care a făcut demersuri şi vreau să vă spun că este un om de care nu scapi uşor, când şi-a pus ceva în minte stă pe capul meu până obţine fondurile necesare, bineînţeles, în limita posibilităţilor.” a mărturisit preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, prezent la eveniment. „S-a asfaltat din Caţa până la ieşirea din satul Paloş şi bănuim că vom continua aceste investiţii, pe Drumul Judeţean iar pe drumul comunal avem 1300 de metri şi a costat 2 miliarde şi vreo 300 de milioane.” a spus Gheorghe Vocilă, primarul din comuna Caţa.
Nu-s bani pentru infrastructură. „Investiţia reprezintă o cotă parte bună din banii pe care i-am primit de la actualul guvern, pentru că acesta ne-a dat o sumă în bătaie de joc, de 90 de miliarde la începutul anului pentru reperaţia de drumuri. Din păcate, după aceea în acestă vară s-a făcut o rectificare bugetară şi ne-au tăiat jumătate, au avut remuşcări că ne-au dat prea mult şi din aceşti bani. Vreau să vă spun că numai acest drum a costat 2.5 miliarde lei,  deci vă daţi seama că din 45 de miliarde, bani cu care trebuie să întreţii toate drumurile din judeţul Braşov, un an de zile, nu poţi să faci mare lucru.”a mai completat preşedintele CJ, Aristotel Căncescu.
Mai aproape de Europa. Inaugurarea drumului asfaltat a fost ca o mană cerească pentru locuitori. În condiţiile în care, spun sătenii, înainte drumul  era numai gropi, "când mergeam cu maşina erau tot găuri şi trebuia să opreşti mereu pentru că era foarte greu".  „Odată cu această asfaltare, un sat condamnat, un sat cu renume şi vechi tradiţii culturale şi istorice, se pare că a fost redeşteptat la viaţă şi  va avea un viitor. Ne simţim şi noi mai europeni.”a concluzionat Viorel Costea, directorul Direcţiei de Administrare Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.

Comentarii

Ultimă oră