Vor fi refăcute două zone, unde șoseaua a luat-o la vale!

   După mai multe promisiuni și amânări, săptămâna aceasta demareaază lucrările de reparaţii pe două porţiuni din Drumul Naţional 10 Braşov – Buzău, în zona localității buzoiene Măgura, unde au avut loc alunecări de teren din primăvară. Prefectura Buzău va monitoriza lucrările, pentru a nu exista întârzieri.

  Alunecările de teren din primăvară au lăsat urme adânci pe Drumul Naţional 10, care leagă Muntenia de Ardeal. În cel mai afectat punct din localitatea Măgura, şoseaua a luat-o la vale pe unul dintre sensurile de mers. Diferența de nivel este de aproximativ 2 metri și este necesară o consolidare mai amplă.

  La puţin timp după ce a evaluat situaţia, Instituţia Prefectului a trimis, către Compania Naţională pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere, o adresă oficială prin care a solicitat repararea zonelor de şosea, existând pericolul unor evenimente nedorite. După luni în şir de promisiuni şi amânări ale celor de la CNAIR, a fost anunţată începerea şantierului la Măgura, acolo unde şoseaua a luat-o la vale pe o distanţă de zeci de metri.

  „Marţea viitoare, voi convoca o şedinţă, aici, la sediul Prefecturii, la care sunt invitaţi reprezentanţi ai CNAIR, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai firmei care a câştigat licitaţia. Asta, deoarece dacă lăsăm pe fiecare de capul lui, se lungeşte, însă dacă supraveghem lucrările, se termină la timp”, a declarat Carmen Ichim, prefectul judeţului Buzău.

     Pe toată perioada lucrărilor, traficul rutier pe DN 10 Buzău – Braşov se va face alternativ, pe un singur sens, în zonele unde se vor face reparaţii.

 Pe această șosea mai sunt însă alte două puncte critice, în zona barajului de la Siriu, unde se ciruclă tot pe câte un sens de mers. Deși există o restricție de tonaj, aceasta nu prea este respectată, astfel că există riscul ca șoseaua să se degradeze și mai tare.