Sari la conținut

Duminică, 11 iunie, râșnovenii își vor vota primarul

duminica-11-iunie-rasnovenii-isi-vor-vota-primarul

14.620 de râşnoveni sunt aşteptaţi la urne în 11 iunie 2017.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a pubicat numărul alegătorilor arondaţi, la data de 31 mai 2017, la secţiile de votare organizate pentru alegerile parţiale care vor avea loc pe 11 iunie 2017 la Râşnov.

Potrivit Biroului Autoritatății Electorale Permanente , numărul total de alegători înscrişi la cele 10 secţii de votare din Râşnov este de 14.620, dintre care 13.832 deţineau cărţi de identitate la data de 31 mai 2017, restul fiind posesori de cărţi de identitate provizorii sau de buletine de identitate, documente care nu pot fi scanate în vederea verificării dacă titularul a mai votat sau nu, caz în care această procedură se va realiza în ziua votării manual, prin introducerea CNP-ului alegătorului.

Biroul Electoral de Circumscripţie Râşnov a emis proces-verbal de rămânere definitivă a candidaturilor pentru funcţia de primar, pentru Butnariu Liviu-Călin (PNL), Diaconu Daniel (ART) şi Lungu Marius-Cristinel (independent).

..............................................................................................................

Guvernul organizează în 11 iunie 2017 alegeri locale parţiale în localităţile în care mandatele primarilor au încetat înainte de termen.

Este vorba despre acele localităţi în care, anul trecut au fost aleşi primari. Aceştia şi-au pierdut însă această calitate sau au renunţat la ea.

În judeţul Braşov, într-o astfel de situaţie este oraşul Râşnov, unde primarul Adrian Veştea a renunţat la mandatul său, pentru că a fost votat de consilierii judeţeni, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. În locul său, funcţia este exercitată temporar de către viceprimar. Râşnovul este singura localitate din judeţul Brașov în care trebuie organizate alegeri anticipate.

Comentarii

Ultimă oră