Sari la conținut

Duminică are loc la Vad, în Șercaia, Festivalul Narciselor, ediția a XVIII-a

duminica-are-loc-festivalul-narciselor-editia-a-xviiia

Ca în fiecare an, în preajma Sfinţilor Constantin şi Elena, are loc deschiderea oficială a Poienii Narciselor de la Vad, cea mai mare rezervaţie de acest tip din Europa.


   De obicei florile apar în Poiana Narciselor încă de la începutul lunii mai, însă se consideră că apogeul înfloririi lor se înregistrează în preajma acestei sărbători religioase.

Dar anul acesta este atipic. Primăvara care a a avut tentă ba de iarnă, ba de vară a lăsat Poiana Narciselor fără narcise.

Anul acesta nu avem atât de multe narcise cum ne-am obişnuit. Au fost o iarnă şi o primăvară anormale. De fapt, numai iarnă, pentru că primăvară nici n-am avut, căci ne-am trezit direct în vară, cu un soare arzător… Nu există mlaştină în Poiană, mlaştina fiind climatul lor natural. Totul este uscat. Narcise sunt mai puţine, dar totuşi sunt”, a precizat primarul comunei Şercaia, Cristinel Paltin.

„Anul acesta, 2018 Festivalul Narciselor s-ar părea că se va desfăşura fără flori de narcise. Probabil din cauza frigului de la începutul primăverii, a lipsei de apă şi a căldurii din ultimele săptămâni au înflorit foarte puţine narcise şi deja s-au cam ofilit”, se anunţă pe pagina oficială de Facebook „Poiana Narciselor Vad - Șercaia”.


  Totuşi, în cinstea narciselor, dar şi pentru menţinerea acestui vechi obicei de petrecere, lumea este invitată la Festivalul Narciselor, ediția a XVIII-a, în 20 mai 2018.

Vor urca pe scenă o mulțime de artiști locali din Țara Făgărașului (Mioara Greavu, Georgiana Pătrunjel, Gheorghe Berian, Loredana Gașpar, Ștefan Ramba), vor evolua Ansamblul Folcloric Făgrașul, Ansamblul Folcloric Plaiurile Șincii, Ansamblul Folcloric Plaiurile Lisei, Trupa Hansel și Gretel, iar cap de afiș vor fi cântăreții de muzică populară Ionuţ Langa şi Gheorghe Turda.

Între orele 13 și 14 are loc Festivitatea de deschidere.

Spectacolul popular este programat, duminică, 20 mai 2018, între orele 14.00 - 19.00.

Comentarii

Ultimă oră