Sari la conținut

Duminică va avea loc „BikeRace Brașov 2017”, a 4-a ediție

duminica-va-avea-loc-bikerace-brasov-2017-a-4a-editie

Evenimentul „BikeRace Brașov” aflat la a 4-a ediție, se va desfățura în 11 Iunie 2017 și este o continuare a Duatlonului Cetatea Brașovului, reprezentând transformarea acestuia în monodisciplină, respectiv maraton de ciclism montan.

Traseul va începe din Piața Unirii, loc în care se vor afla standurile acestui concurs pe perioada competiției, va continua spre Pietrele lui Solomon urmând Drumul Forestier până în Poiana Brașov, de unde se va face întoarcerea prin Crucuru Mare, Poiana Stehil, Șaua Tâmpa, înconjurul Muntelui Tâmpa, Liceul Forestier. Se va reveni în Piața Unirii pe Strada Curcanilor și Strada Coastei.

Scopul acestui eveniment este dezvoltarea sportului de masă Brașovean dar și promovarea orașului Brașov din punct de vedere turistic prin evidențierea zonei Piața Unirii, zonă proaspăt reamenajată.

Traseul „BikeRace Brașov” este elaborat în colaborare cu sportivi cu experiență în mountain bike și este abordabil de orice biciclist cu o minimă experiență în mountainbiking.

Timpul estimativ de parcurgere a traseului de catre un participant mediu antrenat este între 1h 30 minute și 2 h pentru Semimaraton și între 1h 45minute și 2h 45minute pentru Maraton.


   Bicicliștii brașoveni sunt așteptați la a 4-a ediție „BikeRace Brașov”, duminică 11 Iunie 2017 , de la ora 10.

Bicicliștii încă se mai poti înscrie la BikeRace. Deși înscrierile online s-au încheiat și cei care se hotărăsc în ultima clipă sunt așteptați la cursă. Se pot înscrie în Piața Unirii, în ziua concursului, între orele 8 - 9.45. Taxa de participare este de 100 lei.

Pentru cei deja înscriși, kitul de participare se poate ridica duminică între orele 8:00 și 9:45.

Totodată salvamontiştii îi avertizează pe turiști că dacă au de gând să plece în drumeţie, duminică, în zona Tâmpa - Poiana Braşov, trebuie să aibă grijă la ciclişti!

„Traseul cursei va fi următorul: Piaţa Unirii - Pietrele lui Solomon - Drumul Forestier - Cariera de Piatră din Poiana Braşov - Valea cu Apă - Poiana Stehil - Şaua Tâmpei - Iepure - Drumul de Alimentare Tâmpa - Fântâniţa Dreptăţii - Piaţa Unirii. Din cauza faptului că în mai multe sectoare poteca turistică este comună cu traseul de concurs, rugăm turiştii să evite zonele amintite, iar dacă hotărăsc totuşi să meargă pe aceste trasee, să manifeste multă prudenţă şi înţelegere şi să respecte indicaţiile arbitrilor voluntari aflaţi pe traseu”, au transmis reprezentanţii Serviciului Public Local Salvamont Braşov.


   De înţelegere trebuie să dea dovadă şi şoferii, dat fiind faptul că se va pedala şi pe stradă, în zona Pieţei Unirii.

Comentarii

Ultimă oră