Echipele de gimnastică ale Clubului Sportiv Şcolar Braşovia au participat, în perioada 6-9 aprilie, la Buzău, la Campionatele Naţionale Şcolare. Clubul braşovean a intrat în competiţie cu o echipă la juniori IV şi cu o echipă la juniori III. Sportivii de sub Tâmpa s-au întors acasă cu tolba plină, cucerind nu mai puţin de 14 medalii: 4 de aur, 4 de argint şi 6 de bronz!!
Juniorii III au făcut legea. Dacă micuţii gimnaşti nu au reuşit decât un loc şase pe echipe şi o medalie de bronz la cal cu mânere prin Tudor Enea, echipa de juniori III a dominat competiţia de la Buzău. Eduard Gavrilă, Ionuţ Junjan, Marian Alexandroae, Bogdan Iosub, Alexandru Cristea şi Vlad Cristea au reuşit să cucerească, după mai bine de 10 ani, un nou titlu naţional pe echipe pentru Braşov. „Oricare dintre aceşti copii poate să devină o viitoare stea a gimnasticii. Cu siguranţă au potenţialul necesar pentru a ajunge în vârful ierarhiei internaţionale” ne-a declarat antrenorul Gheorghe Blaj (foto).
Bine reprezentaţi la lotul naţional. Doi dintre componenţii echipei de juniori trei a Clubului Sportiv Şcolar Braşovia, Bogdan Iosub şi Alexandru Cristea, fac parte din lotul naţional de juniori al României, care se pregăteşte la Bistriţa. Cel mai bun sportiv la competiţia de la Buzău a fost Eduard Gavrilă, care pe lângă medalia obţinută cu echipa, a mai câştigat trei titluri naţionale, la individual compus, la cal cu mânere şi la paralele, o medalie de argint la sărituri şi un bronz la inele. „Toate medaliile pe care le-am obţinut sunt frumoase. Mă gândesc să fac pasul spre lotul naţional de juniori şi apoi spre cel de seniori” spune Eduard. La individual, Marian Alexandroae a câştigat medalia de argint la compus, a obţinut locul doi la sol şi cal cu mânere şi poziţia a treia la paralele. ”Am făcut un concurs foarte bun. Aurul cu echipa rămâne însă cea mai frumoasă medalie pe care am luat-o.” spune Marian. Un alt sportiv, Ionuţ Junjan a urcat pe treapta a doua a podiumului la cal cu mânere, la egalitate cu prietenul şi colegul său Marian. „Am fost o echipă, toţi am fost uniţi la acest concurs. Acest lucru s-a văzut la final!” ne-a spus şi Ionuţ. O comportare foarte bună la naţionalele de la Buzău a avut şi Vlad Cristea, care reuşit să se ridice la nivelul componenţilor lotului naţional. El a concurat la nivelul patru în cadrul competiţiei de juniori trei şi a cucerit, pe lângă medalia de aur cu echipa, două medalii în întrecerea pe aparate: bronz la cal cu mânere şi la paralele. „Am avut puţine emoţii, dar eu cred că am făcut un concurs bun. Calul, paralelul şi bara, sunt preferatele mele” ne-a declarat şi Vlad.
Condiţii minime, performanţe maxime… Deşi au parte de cele mai proaste condiţii de pregătire din ţară, elevii antrenorilor Gheorghe Blaj şi Ermil Popescu au cucerit la naţionale nu mai puţin de 14 medalii. Gimnaştii braşoveni se pregătesc în sala de sport de la Şcoala Generală numărul 2 în condiţii foarte grele şi poate că ar trebui ca în Braşov să se facă şi o sală pentru gimnastică. „Braşovul are un potenţial economic mult peste al altor oraşe sau judeţe din ţară, care au însă condiţii foarte bune de pregătire. Cel mai bun exemplu este Bistriţa, unde se află şi centrul naţional. Noi ne zbatem de peste 40 de ani în sala asta mică!” a mai declarat antrenorul Gheorghe Blaj.