Sari la conținut
durerile-fizice-suferinte-emotionale

Durerea este semnalul ce alarmează corpul când este ceva în neregulă cu el.

Dacă anumite segmente ale corpului încep să ne doară aparent nemotivat, fără a ne îmbolnăvi de ceva sau fără a suferi vreo leziune, mai mult ca sigur că această durere reprezintă o reacție a corpului asupra lucrurilor ce ni se întâmplă în viață. Fiindcă o suferință emoțională este însoțită întotdeauna și de o durere fizică.

De exemplu, potrivit Perfect-Ask, dacă suntem mereu stresați și epuizați fizic – să nu ne mirăm că ne doare capul. Cea mai bună metodă de a scăpa de durerea de cap este practicarea exercițiilor relaxante, cum ar fi meditația.

Omul care se crede mereu vinovat pentru acțiunile sale, va suferi de dureri în zona cervicală. Sentimentul de vinovăție paralizează această zonă, deci trebuie să scăpam cât mai repede posibil de remușcări și de sentimentul de vinovăție. Ca durerea de gât să dispară este nevoie să acceptăm lumea așa cum este ea și în toate formele sale.

Umerii sunt zona pe care apasă responsabilitatea și grijile ce-l însoțesc pe om. Cel mai bun leac împotriva durerii de umeri este împărțirea poverii grijilor cu cei apropiați, încetarea de a ne forța pe noi înșine să facem totul de sine stătător.

Partea superioară a spatelui este responsabilă pentru dragoste, acceptul sau refuzul acesteia. Odată cu apariția durerilor în această zonă trebuie să ne preocupăm de relația noastră cu cei din jur, să echilibram schimbul de energie cu persoanele ce ne înconjoară. Astfel, dăruirea și primirea dragostei trebuie să fie echilibrată.

Regiunea lombară a coloanei vertebrale este responsabilă de situația financiară, prin urmare, dacă nu suntem satisfăcuți de situația noastră materială, să nu fim mirați când ne dor „șalele”. Dacă gândul la bani nu ne părăsește nici ziua nici noaptea, câștigăm prea puțin sau cheltuim prea mult, aceasta ne va aduce probleme grave de sănătate. Să ne străduim a avea o relație cu banii cât mai rezonabilă.

Coatele reflectă cruzimea noastră față de lumea ce ne înconjoară. Să fim mai buni, să facem compromisuri și această zonă va înceta să ne mai doară.

Majoritatea relațiilor avute cu mediul înconjurător este percepută de palme. Durerea în palme indică o lipsă sau un abuz de comunicare cu oamenii. Totul trebuie făcut cu măsură, să ținem minte acest lucru.

Coapsele răspund de mișcarea înainte, spre viitor. Să nu ne înspăimânte schimbările, să privim cu curaj spre acele evenimente ce urmează să se desfășoare și durerea de coapse nu ne va mai supăra. A fi flexibil și deschis spre lucruri noi este cheia pentru o bună sănătate mentală și fizică.

Genunchii reflectă problemele stimei de sine. Extremele stimei de sine: înălțarea sau micșorarea propriului ego față de ego-ul celor din jur, duc inevitabil la dureri în zona articulației genunchilor, pe care, pentru a le evita, trebuie să avem o abordare umoristică față de noi înșine și să ne iubim ego-ul.

Supărarea și ura se concentrează în zona mușchilor gambei. Trebuie să ocolim aceste emoții negative și să trăim cu pace în suflet și atunci crampele musculare nu ne vor provoca disconfort.

Plăcerile înving durerea, iar gleznele reflectă acest fapt cel mai bine. Durerile în această parte a corpului indică asupra faptului că nu ne putem relaxa și savura clipa de plăcere. Este recomandat să nu ne lipsim de recompensele binemeritate și să ne bucurăm de viață la maxim.

Durerea tălpilor este un semnal de start pentru descărcarea emoțiilor negative și ieșirea din cercul vicios al negativității. Orice lucru mărunt pozitiv trebuie prețuit, iar problemelor serioase trebuie să le acordăm mai puțină atenție, acestea se vor rezolva ușor de la sine.

Comentarii

Ultimă oră