Sari la conținut

E nevoie de voluntari pentru a curăța Strada Sforii de desene

e-nevoie-de-voluntari-pentru-a-curata-strada-sforii-de-desene

 Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii (AIDC), care a obţinut fondurile necesare pentru renovarea Străzii Sforii, începe acţiunile de întreţinere a cele mai înguste străzi din România.

La redeschiderea de astă toamnă, trecătorilor le era pus la dispoziţie un perete special pe care puteau să scrie sau să deseneze. Din nefericire, „scriitorii” de ocazie şi-au lăsat nedoritele „opere” și inscripții de tipul „Emil+Anca=Love” şi în altă parte, murdărind o zonă specială, cu care noi brașovenii ar fi trebuit să ne mândrim. Ba chiar, pentru a obţine fotografii „nemuritoare”, s-au căţărat şi cu picioarele pe ziduri.


   Prima acţiune de întreţinere a străzii Sforii (spălarea urmelor de tălpi pe pereţi, curăţarea de grafitti și revopsirea parţială a pereţilor afectaţi de desene) va avea loc miercuri, 6 februarie 2019, între orele 12:00 - 14:00.

„Cei care doresc să ne ajute sunt rugaţi să ne confirme pe adresa de Facebook special creată sau la telefon 0727-833101. Mulţumim tuturor celor care doresc să se implice în salvarea Străzii Sforii !!! Vă mulţumim şi vă aşteptăm!”, anunță inițiatorii acțiunii civice de curățare a acestei zone a Brașovului care a fost atât de nedreptățită de cei care nu au beneficiat din păcate de cei șapte ani de acasă.

Mai multe detalii se pot afla pe pagina de Facebook a Asociaţiei Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii - AIDC: https://www.facebook.com/AIDC.Brasov/ .

Update:


   Zis și făcut! La inițiativa Asociației Împreună pentru Dezvoltarea Comunității, mai mulți brașoveni (în special tineri) au dat o mână de ajutor la curățarea și vopsirea pereților de pe Strada Sforii. „Să avem grijă de ea în continuare!” spun inimoșii care au contribuit ca Strada Sforii să arate din nou așa cum ar fi normal. Să sperăm că străduța unică în România, un simbol al Brașovului, va rămâne așa curată (fără desene si grafitti).

Comentarii

Ultimă oră