Sari la conținut

E oficial! Michel Platini nu va mai candida la preşedinţia FIFA

e-oficial-michel-platini-nu-va-mai-candida-la-presedintia-fifa

Fostul internațional francez Michel Platini (60 ani) , suspendat din orice activitate legată de fotbal, și-a retras candidatura pentru funcția de președinte al FIFA.

''Îmi retrag candidatura. Nu mai pot continua. Nu am nici timp și nici mijloacele să fac campanie (pentru alegerile din 26 ianuarie, n. red.)'', a precizat Platini, care până la suspendarea din fotbal a fost președintele UEFA.

Platini nu a fost acuzat de corupție, de justiția FIFA, dar a fost găsit vinovat de ''abuz de poziție'', ''conflict de interese'' și ''gestiune neloială'', fostul conducător al UEFA trebuind să facă apel la comisia FIFA, iar apoi următoarea instanță va fi Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Pentru alegerile din 26 ianuarie au mai rămas cinci candidați, președintele Confederației Asiatice, șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa (Bahrain), secretarul general al UEFA, elvețianul Gianni Infantino, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale, prințul iordanian Ali, fost vicepreședinte al FIFA, și un fost membru al FIFA, francezul Jérome Champagne.

Comentarii

Ultimă oră