Sari la conținut

Echipa de sanie a României s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de Iarnă

echipa-de-sanie-a-romaniei-sa-clasat-pe-locul-10-la-jocurile-olimpice-de-iarna

După performanța Ralucăi Strămăturaru, care s-a clasat pe locul 7 la sanie, individual, cursa ştafetei de sanie a adus o nouă clasare bună pentru România!


    Cursa a fost spectaculoasă şi a implicat sportivii de la simplu, o fată şi un băiat şi dublul masculin.

România a fost reprezentată de Raluca Strămăturaru şi Valentin Creţu la simplu, respectiv Cosmin Atodiresei şi Ştefan Muşei la dublu. La finalul întrecerilor de joi seara, echipa României s-a clasat pe locul 10, din 15 echipaje participante.

Podiumul olimpic a arătat astfel: 1. Germania, 2. Canada, 3. Austria.

„A fost super, ne bucurăm că am putut să facem manşele pe care ni le-am propus. Manşele au fost curate şi timpul bun”, a declarat Raluca Strămăturaru.


  Valentin Creţu a mărturisit la rândul său: „Este cel mai frumos sentiment să concurăm ca o echipă. Concentrarea este triplă, pentru că este şi responsabilitatea noastră, şi a celor din echipă. Este cel mai frumos sentiment la sosire, când putem vedea că ceea ce am făcut în ultimele 40 de secunde au fost de bun augur şi totul a fost bine”.

Tot joi, românii au obţinut următoarele rezultate la biatlon:


  Masculin, 20 de kilometri: George Buta - locul 37 (1 foc ratat), Cornel Puchianu - locul 55 (4 focuri ratate), Gheorghe Pop - locul 69 (3 focuri ratate), Remus Faur - locul 74 (4 focuri ratate, toate la ultima trecere prin poligon; la anterioarele trăsese perfect).

Feminin, 15 kilometri: Eva Tofalvi - locul 84 (7 ţinte ratate)

La schi fond, în proba de 10 kilometri liber, Timea Lorincz s-a clasat pe locul 53, la 3:40,4 de câştigătoare, norvegianca Ragnhild Haga.

Comentarii

Ultimă oră