Sari la conținut

Eleva pensionară din Brașov demnă de Cartea Recordurilor

eleva-pensionara-din-brasov-demna-de-cartea-recordurilor

Au ieşit la pensie, dar încă mai sunt în băncile şcolii. Vorbim de câteva braşovence care, atunci când nu au grijă de nepoţi, merg la şcoală. Doamnele sunt înscrise la diferite cursuri cu durate ce pot ajunge chiar şi până la 5 ani.
De exemplu, Veronica Moldovan studiază canto la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, şi visează să îşi lanseze propriul CD cu cele mai alese piese, compoziţii proprii. Rodica Apostolescu şi Carmen Toma, şi eleve silitoare, învaţă arta decorativă la vârsta de 61 de ani.
Veronica Moldovan are 64 de ani şi a ieşit la pensie pe caz de boală. După ce a muncit o viaţă s-a gândit să urmeze cursuri de canto popular la Şcoala de Arte Tiberiu Brediceanu din Braşov. Spune că muzica îi face sufletul tânăr şi că pasiunea uriaşă a adus-o din nou în băncile şcolii.
„Mă simt ca la 30 de ani. Toată lumea îmi spune că sunt tânără, iar eu ştiu că forţa asta vine din interior. Omul care doineşte niciodată nu îmbătrâneşte”, spune Veronica Moldovan.
Doamna face exerciţii zilnic şi visează să îşi lanseze propriul CD cu cel mai alese piese, compoziţii proprii. Braşoveanca se mândreşte cu peste o mie de cântece pe care le-a compus în ultimii ani. Colegii elevei pensionare spun că ar merita să ajungă în Cartea Recordurilor pentru „Cea mai vârstnică compozitoare cu cel mai tânăr repertoriu”. Braşoveanca ne-a declarat că îşi caută un producător interesat să îi promoveze celor peste o mie de compoziţii personale.
De la cursurile de artă decorativă nu lipsesc niciodată Rodica Apostolescu şi Carmen Toma, două doamne care au ieşit la pensie, dar care nu se plictisesc acasă. Fosta ingineră, Rodica spune că se simte excelent la şcoală, chiar mai bine ca în clasa întâi.
„Aici la şcoală este un loc unde într-adevăr poţi să înveţi să scoţi la iveală sufletul. Să îţi descoperi abilităţile şi talentul cu care te-a hărăzit Dumnezeu”, a mărturisit Rodica Apostolescu.
La 61 de ani, Carmen Toma, are o energie debordantă. Şi ea este îns­crisă tot la ­cursul de artă decorativă de la Şcoala ­Populară de Arte şi Meserii.
„M-am trezit la 62 de ani că aş vrea să fac şi eu ceva cu timpul meu liber. Să fac ceva creativ, pentru că nu este o vârstă la care să apară deja problemele medicale. Nu e o vârstă la care nu îţi mai poţi permite să te deplasezi. Am vrut să fiu într-o societate plăcută şi să învăţ să fac lucruri noi”, spune Carmen Toma.

Comentarii

Ultimă oră