Sari la conținut

Elevi de la „Andrei Șaguna”, premiați de NASA

elevi-de-la-andrei-saguna-premiati-de-nasa

Nouă elevi de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna au participat la un concurs international organizat de NASA, unde au fost provocaţi să proiecteze o staţie spaţială pentru o colonie de 300 de mii de oameni şi să detalieze modul de funcţionare al acesteia.
Participarea la concursul NASA este o premieră pentru Braşov. Opt elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov au câştigat premiul I la competiţia NASA, cu proiectul „Renaşterea II”. Un alt şagunist, elev în clasa a VI-a, s-a clasat pe locul al II-lea cu „Zmeul lui Dumnezeu”. Printre profesorii coordonatori se numără şi Carmen Tănăsescu.
„Este un proiect care propune lumii realizarea unei comunități interstelare de așa natură ca pământenii să se regăsească acolo dacă vor avea nevoie în viitor. Este un proiect de cercetare pe care acești elevi l-au realizat în decursul a trei luni. Ne pregătim și pentru anul viitor” a precizat Carmen Tănăsescu, profesor fizică Colegiul Naţional Andrei Şaguna.
Echipa din clasa a XI-a a proiectat o staţie spaţială pentru o colonie de 300 de mii de oameni.
„Lucrarea conține detalii din foarte domenii științifice, de la matematică, inginerie, economie, sănătate, organizare socială. Este un proiect care se întinde pe 142 de pagini” a spus Codrin Pop, elev clasa a XI-a B de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna.
Elevul din clasa a VI-a Răzvan Boie a realizat o comunitate unde trăieşte populaţia salvată de pe pâmânt după Apocalipsă.
„Am realizat o comunitate umană care să colonizeze o altă planetă după un dezastru de pe Terra” a explicat Răzvan Boie.
Cei nouă elevi sunt invitaţi să participe la Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială, care va avea loc între 14 şi 18 mai, în Los Angeles. Aici le vor fi înmânate premiile şi diplomele şi vor participa la o dezbatere de susţinere a proiectul, care poată să aducă o premiere suplimentară. Echipa câştigătoare are nevoie de fonduri pentru achitarea taxelor de transport şi cazare şi face un apel către comunitate.

Comentarii

Ultimă oră