Sari la conținut
elevii-fara-gratuitate-pe-rat

Chiar cu o zi înainte de campania electorală, consilierii locali (majoritari PDL la acea vreme) au decis să acorde gratuitate pentru elevii braşoveni pe două linii de transport în comun aparţinând RAT Braşov.

Poiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, numai că, fiind vizibil un proiect electoral populist – ca de altfel şi cel de acordare de tichete gratuite pentru pensionarii cu venituri până în 800 de lei aprobat în aceeaşi şedinţă – niciun ales local nu a ridicat la acea vreme problema finanţării necesare acordării acestei facilităţi.
Acum, când mai sunt doar zece zile până la începerea anului şcolar, conducerea RAT Braşov a început să se dea de ceasul morţii că acordarea acestei gratuităţi pentru elevi ar afecta bugetul regiei şi, implicit ar bloca activitatea RAT, de aceea a solicitat CL Braşov amânarea punerii în practică a acestei hotărâri.
Totodată, conducerea RAT s-a mai plâns şi cu privire la faptul că nu are o evidenţă a elevilor care ar urma să beneficieze de această facilitate, deci, de fapt, nici nu ştie cam cât i-ar costa gratuitatea.

Adresa RAT Bv catre executivul Primariei Brasov
“(…)Acordarea de gratuitate elevilor incepand cu data de 10 septembrie afecteaza negativ cash flow-ul regiei ducand la blocarea activitatii, pe de-o parte, iar pe de alta parte, numarul mare de unitati de invatamant de stat de pe raza municipiului brasov, fac practice imposibila centralizarea datelor necesare pentru aplicarea corecta a HCL 260/2012. ne vedem nevoiti sa va solicitam amanarea aplicarii acestei hotarari (…).”

Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că aleşii locali vor căuta totuşi, o sursă de finanţare, iar săptămâna viitoare reprezentanţii Primăriei se vor întâlni cu cei ai RAT şi ai IŞJ pentru a centraliza toate datele, astfel ca din 17 septembrie elevii braşoveni să beneficieze de gratuitate pe RAT.
RAT; operator regional. Autorităţile braşovene pregătesc portofoliul de proiecte pe care să îl propună spre finanţare în perioada 2014 – 2020. Potrivit viceprimarului Adrian Atomei, care alături de primarul George Scripcaru este reprezentant al municipiului Braşov în Comisia de planificare a Regiunii Centru pentru alocarea financiară 2014-20120, unul dintre proiectele prioritare este crearea unui operator regional de transport în comun. „Am avut deja o primă întâlnire şi cu primarii din zona metropolitană şi împreună am convenit ca unul dintre proiectele pentru care să obţinem finanţarea este cel privind crearea unui sistem de transport în comun care să fie operat de o singură regie pe raza celor 16 localităţi din această zonă.
Practic, nu vor mai exista toate aceste firme mici care operează pe diferite trasee, însă, fiecare administraţie locală din zona metropolitană trebuie să aibă un aport la bugetul acestei regii”, a precizat Atomei.

Comentarii

Ultimă oră