Sari la conținut

Elevii Liceului de Muzică studiază pe instrumente defecte

elevii-liceului-de-muzica-studiaza-pe-instrumente-defecte

Elevii Liceului de Muzică „Tudor Ciortea“ din Braşov sunt nevoiţi să studieze pe instrumente defecte sau fără corzi, din cauza lipsei de fonduri. Părinţii elevilor şi o fundaţie comunitară cer ajutorul braşovenilor pentru a strânge aproximativ 8.000 de lei pentru cumpărarea de noi instrumente. Pentru ca micii artişti să poată învăţa în condiţii decente, părinţii au pus pe roate un proiect de donaţii, astfel că oricine vrea să le întindă o mână de ajutor să se poată implica.


Asociaţia de Părinţi „PRO MUSICA - Tudor Ciortea“ Braşov şi-a propus achiziţionarea de instrumente muzicale cu coarde necesare studiului celor 125 de elevi de la Liceul Vocaţional de Muzică deoarece mulţi dintre copii nu au instrumente pe care să studieze, iar multe dintre cele existente sunt imposibil de folosit. Micii artişti au nevoie de aproximativ 8.000 de lei pentru a putea procura instrumente noi.

Ambasadorul acestui proiect este Cristina Radu, prim-solistă a Operei Braşov, doctor în muzică şi profesor universitar. „Cred că prin educaţie putem da aripi tinerilor şi transforma societatea în bine, dar şi realitatea noastră imediată cotidiană. Muzica, arta, cultura au forţa de a pune în mişcare idealurile şi viziunile cele mai îndrăzneţe umane. De aceea susţin cu toată încrederea acest proiect de achiziţie de instrumente, pentru ca tinerii muzicieni care studiază în prezent la Liceul de Muzică braşovean să aibă parte de condiţii optime, decente în educaţia lor, indiferent de cariera pe care o vor alege ulterior în viaţă“, a spus Cristina Radu, potrivit Monitorul Expres.

Asociaţia de părinţi, alături de Fundaţia Comunitară Braşov, va organiza un eveniment, Cercul de Donatori, joi, la Hof Cafe, de la ora 18, pentru a solicita sprijinul celor care vor să se implice pentru a-i ajuta pe micii artişti, au anunţat, ieri, organizatorii proiectului.

Totuşi, nevoile elevilor şi profesorilor de la Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea“ Braşov în ceea ce priveşte instrumentele muzicale nu se opresc la instrumentele cu coarde la care se referă acest proiect. La catedra instrumente cu clape este nevoie de o pianină acustică, de două piane digitale, de banchete, căşti şi stative, achiziţie care se ridică la suma de 48.000 lei.

La catedra de instrumente de suflat lipsesc două clarinete, un flaut, un piccolo, o trompetă, un corn francez, în valoare de peste 22.500 de lei. Nici instrumentele de percuţie nu sunt complete, fiind nevoie de două triangluri, două tipuri de chimes diatonice, un mini xilofon, claves, tamburine şi agogo, valoarea acestora ajungând la peste 3.500 de lei, mai spun reprezentanţii Asociaţiei de părinţi.


Donaţii se pot face fie în cadrul evenimentului de joi, dar şi pe site-ul Fundaţiei Comunitare Braşov: http://fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza/ sau în contul bancar: RO21 BACX 0000 0011 4371 2001, Banca Unicredit Bank, cu menţiunea „Donaţie la Cercul de Donatori - nume proiect - organizaţie“, Fundaţia Comunitară Braşov, CUI 34786990.

Comentarii

Ultimă oră