Sari la conținut

Elevii scutiţi de efort fizic trebuie să fie prezenţi la orele de sport

elevii-scutiti-de-efort-fizic-trebuie-sa-fie-prezenti-la-orele-de-sport

O scutire la sport nu le e justificare elevilor la chiul.

Chiar şi elevii scutiţi de efort fizic trebuie să fie prezenţi la orele de spot. În caz contrar absenţele se trec în catalog.

Ministerul Educaţiei a facut câteva precizări legate de prezenţa elevilor la orele de sport, menţionând că au existat întrebări legate de situaţia elevilor scutiţi medical.

„Elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport, iar absenţele la aceste ore se trec în catalog.


  Profesorul de educaţie fizică şi sport trebuie să consemneze în catolog, la rubrica respectivă, «scutit medical în semestrul...» sau «scutit medical în anul şcolar...», specificând totodată documentul medical, numărul şi data eliberării acestuia", a precizat Ministerul Educaţiei.

Elevilor scutiţi medical nu li se acordă calificative/note şi nu li se încheie media la această disciplină în semestrul sau în anul în care sunt scutiţi medical, dar nu au voie să umble hai-hui în orele de educaţie fizică. Trebuie să fie prezenţi şi ei, alături de colegii lor. Doar ca ei nu vor face sport!


  Cadrul didactic le poate atribui acestor elevi sarcini organizatorice: arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinerea scorului.

Aceşti elevi nu sunt obligaţi să vină la orele de educaţie fizică şi sport în echipament sportiv, dar trebuie să aibă încălţăminte adecvată pentru sălile de sport.

Aşadar, elevii să nu se gândescă la faptul că dacă au o scutire de la medic, ora de sport le va fi cu program liber. Trebuie să fie alături de profesori şi de colegii lor care fac sport, prezenţi în locurile în care se desfăşoară ora.

Comentarii

Ultimă oră