Sari la conținut

Eliminarea TVA-ului la carnea şi produsele din carne obţinute ecologic

eliminarea-tvaului-la-carnea-si-produsele-din-carne-obtinute-ecologic

Preşedintele Asociaţiei „Bio-România”, Marian Cioceanu, a declarat că susţine reducerea TVA la carne şi preparatele din carne şi chiar eliminarea acesteia, cu excepţia mezelurilor. „Sunt de acord şi susţinem ca asociaţie reducerea TVA la carne la 5% şi chiar zero, dacă este obţinută în sistem ecologic, însă pentru mezeluri ne dorim introducerea unei taxe pe valoare adăugată direct proporţională cu conţinutul de chimicale folosit pentru obţinerea lor şi chiar menţinerea cotei de 24% dacă mezelurile continuă să fie obţinute după reţetele actuale”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Bio-România”, Marian Cioceanu, scrie bizbrasov.ro. Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – „Bio-România” propune autorităţilor implementarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) denumită sugestiv „verde” pentru produsele agroalimentare româneşti, prin care se doreşte ca nivelul cotei să fie direct proporţional cu gradul de poluare asupra mediului.

Comentarii

Ultimă oră