Sari la conținut
eliminati-de-la-bacalaureat

Trei elevi care trebuiau să susţină ieri examenul scris la limba şi literatura română în cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului, au fost eliminaţi din sălile de examen. Asupra elevilor au  fost găsite dispozitive de comunicare.

„Unul dintre ei avea la el telefon mobil, iar  ceilalţi doi aveau o cască minusculă prin care putea primi informaţii din afară“, a declarat inspectorul Valentin Bucur, membru în comisia judeţeană de bacalaureat. În judeţul Braşov 1.231 absolvenţi, din totalul de 2.339 înscrişi, au fost aşteptaţi luni la cele şase centre de examen din judeţul Braşov. La primul subiect, elevii au primit poezia "De-or trece anii...", de Mihai Eminescu, şi au trebuit să rezolve nouă cerinţe care vizau cunoştine de vocabular şi teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi interpreta un text literar.

Subiectul al doilea a constat în realizarea unui eseu despre munca eficientă pornind de la un citat de Lucian Blaga ("Trebuie să existe o concordanţă între acţiuni şi planuri, dacă vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da). La cel de-al treilea subiect, absolvenţii de liceu trebuiau să scrie un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un roman studiat.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat va continua cu proba scrisă la limba maternă (28 august), proba obligatorie a profilului (29 august) şi proba la alegere (31 august). Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 5 septembrie.

Comentarii

Ultimă oră