Sari la conținut

Eurostat: România a avut creştere în luna august a producției industriale

eurostat-romania-a-avut-crestere-in-luna-august-a-productiei-industriale

Producția industrială a crescut în august cu 1,4% în Uniunea Europeană (UE 28) și cu 1,6% în zona euro (EA 19), comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost înregistrate în Cehia (12,1%), Olanda (4,4%) și Germania (3,1%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Irlanda (minus 13,4%), Finlanda (minus 3,5%) și Suedia (minus 2,9%).

România a înregistrat în august un avans de 0,5% al producției industriale comparativ cu luna precedentă, după o expansiune de 0,8% în iulie.

În august, comparativ cu perioada similară din 2015, producția industrială a crescut cu 1,8% în Uniunea Europeană și în zona euro.

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost raportate în Cehia (7,7%), Slovenia (5,9%) și Polonia (5,1%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Irlanda (minus 8,5%), Suedia (minus 6,2%) și Malta (minus 3,9%).

Comparativ cu august 2015, România a înregistrat o creștere de 2,7% a producției industriale, după un avans de 1,1% în luna iulie.

sursa: agerpres.ro

Comentarii

Ultimă oră