Sari la conținut

Eveniment sportiv de strângere de fonduri: Bikeathon 2019 - Ediţia a VI-a, la Făgăraș

eveniment-sportiv-de-strangere-de-fonduri-bikeathon-2019-editia-a-via-la-fagaras


În acest week-end se dă startul celui mai aşteptat eveniment sportiv de strângere de fonduri din Ţara Făgăraşului, Bikeathon 2019.


   Ediţia a VI-a a concursului va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2019, iar bicicliştii înscrişi vor pedala pentru ca cele 14 proiecte să prindă viaţă.


   Startul se va da din faţa Cetăţii Făgăraş, iar cei care vor porni primii în competiţie vor fi cicliştii din cursele MTB pentru elită, bkt71 şi bkt40.
Imediat după ce cursele MTB pentru elită se vor termina, vor porni pe acelaşi traseu şi cicliştii de la cursa bkt22. Cursele populare, bkt 10 şi bkt4, vor fi fără miză şi vor avea loc în vecinătăţile oraşului. Traseul va avea 10 km, iar cei în scaun rulant vor avea de parcurs un traseu de doar 4 km.


   Nu vor lipsi nici copiii, cu vârsta minima de 3 ani, aceştia urmând a avea de parcurs câteva adecvate vârstei lor, în jurul cetăţii, în cursele bktJunior1, bkt Junior2 şi bktJunior3.


   Mai mult, în zona de start/sosire, organizatorii au pregătit pentru public mai multe activităţi interactive.

Ambasadorul SUA în România, Hans G. Klemm, va veni pe 8 iunie la Făgăraș special participa la cea de-a șasea ediție a competiției Bikeathon Țara Făgărașului.


    La ora 10.45, în fața Cetății Făgăraș, el va da startul cursei de 4 km pentru utilizatorii de scaune rulante și hand-bike, iar la ora 10.55 - cursei populare de 10 km.


  Ambasadorul SUA în România vine împreună cu reprezentanți ai Fundației Româno-Americane, 10 dintre aceștia fiind înscriși în cursă.


  Bikeathon este cel mai mare concurs caritabil cu biciclete din județul Brașov. 600 de bicicliști sunt deja înscriși, anul acesta urmând a fi susținute 14 proiecte.

(Bikeathon Ţara Făgăraşului este un mecanism – platformă de atragere și de strângere de fonduri implementat de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, dezvoltat în jurul unui eveniment de strângere de fonduri pentru cauze din comunitate,  printr-un concurs de biciclete, unde comunitatea interacţionează şi se implică să atragă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile non profit, grupurile de iniţiativă sau persoanele fizice propun proiecte pentru comunitate. Bicicliștii aleg un proiect pe care îl susțin prin plata taxei de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători. Susţinătorii/donatorii pot contribui donând o sumă fixă sau variabilă (per kilometru pedalat).

Detalii găsiți pe https://www.facebook.com/bikeathontarafagarasului/ .

..........................................................................

 Sâmbătă, cu ocazia desfășurării Bikeathon 2019, vor exista la Făgăraș anumite restricții de circulație:

În intervalul orar 09:00 – 19:00 traficul rutier va fi restricționat pe străzile Mihai Viteazu, Podului, Ghe. Doja și drumurile județene 104B Făgăraș - Șoarș, DJ 131E Făgăraș - Șona, DJ 104J.


    Pe perioada menționată restricționarea traficului rutier se va face pe Str. Mihai Viteazu pe banda adiacentă Cetății Făgăraș, prin instalarea semnalizării rutiere temporare aferente și grilaje metalice, direcționarea traficului rutier de pe relația str. Podului înspre str. Constantin Popp, respectiv în direcția Cartier Galați pe relația str. Codru Drăgușanu – str.Pălărieri - str. Podului.

Comentarii

Ultimă oră