Sari la conținut
evenimentele-saptamanii-la-libraria-okian-(17)

În perioada 26 ianuarie - 1 februarie la Librăria Okian au loc următoarele evenimente culturale:

POEZIE LA PRIMA... VEDERE

Intilnire cu fotografiile lui Andrei Baciu
VINERI, 30 IANUARIE – ORA 18.3O
Moderator : Dan Dinu

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita la un nou eveniment din cadrul proiectului Intilnire cu Fotografia. Am avut ocazia pina acum sa ii vedem pe Tatiana Volontir, Luiza Boldeanu, Dorin Bofan, Zoltan Nagy si Vlad Eftenie, asa ca o sa continuam lista de tineri fotografi care se remarca prin creativitate si proiecte interesante, cu Andrei Baciu. Lucrarile lui sint in mare parte minimaliste si nu vorbesc neaparat prin ansamblul lor, ci mai ales prin forta detaliilor gasite. Pentru Andrei fotografia este ca o poezie, tine de lirism, iar in abordarile lui fotografice, cele doua se intIlnesc si se combina intr-o poezie vizuala.

Aceasta este cea de a saptea intIlnire si trecem astfel de jumatatea proiectului nostru pe care ni l-am propus pentru un an de zile. Prin aceste intilniri o sa aveti ocazia sa cunoasteti diversi fotografi, o sa puteti sa discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rind, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intilniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

Inscrierile la aceste intilniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea este libera.

SERILE FACULTATII DE LITERE

VINERI, 30 IANUARIE – ORA 18.00

LANSAREA VOLUMULUI TOPOSUL MARGINALITATII IN ROMANUL ROMANESC de DAN TARANU

Prezinta: Caius Dobrescu, Adrian Lacatus si Dan Botezatu

Dan Taranu, nascut la 9 mai 1981, a studiat la Universitatea „Transilvania” Brasov, Facultatea de Litere (romana-engleza). Activitate literara: Premiul I la Concursul de poezie „Pavel Dan”, Casa de Cultura a Studentilor Timisoara; debut cu poezie in volumul colectiv „Ultima expresivitate voluntara”, Ed. Marineasa, 2001; participare la Beliner Festspiele 2001 – festivalul tinerilor scriitori din Germania, Berlin; prezent cu poeme in volumul colectiv „Conexiuni 2002”, Casa de Cultura a Studentilor, Sibiu, 2002; prezenta cu fragment din romanul „Al patrulea element” in antologia „Junii 03” (2004), coord. Andrei Bodiu, Caius Dobrescu, Alexandru Musina. Intre 2001 si 2003: recenzii, eseuri si poeme in revista Vatra.

SEARA DE FILM

SIMBATA, 31 IANUARIE – ORA 17.00

Filmul : FIGHT CLUB (1999)

Regia : FAVID FINCHER

Distributia : BRAD PITT, EDWARD NORTON

Seara de film este rezultatul colaborarii dintre Asociatia Visum pentru Educatie si Cultura, Seara de carte Brasov si Libraria Okian Brasov.

Participarea se face in limita a 40 de locuri. Cei interesati se pot inscrie la adresele de e-mail

: florin.ifrim@okian.ro, mihai.tatu@visumbrasov.org sau la numerele de telefon : 0728.728.315, 0742.143.766.

100 DE ANI - MIHAI PETRESCU

EXPOZITIE DE PICTURA
Perioada : 05 ianuarie - 31 ianuarie

Calator neobosit pe meleagurile patriei, din Delta pana in creierii muntilor, iubitor al Scheiului brasovean care l-a adoptat, dar si vizitator avizat al unor tari straine, pictorul Mihai Petrescu a facut parte din acea categorie de creatori pentru care tabloul trebuie sa aiba un efect binefacator asupra ochilor, sufletului si mintii celui care il contempla si sa conserve imaginea – emotie vazuta si traita de artist in adevarul sau unic si personal.

EXPOZITIA „TEST DE CREATIVITATE”

Perioada : 01 Ianuarie – 31 Ianuarie

Proiectul a fost inspirat de o demonstratie facuta la o agentie de publicitate si a avut ca scop demonstrarea faptului ca oamenii nu pot fi creativi in situatii de stes si cu un termen foarte scurt de realizare a unui concept creativ.

Acest proiect s-a desfasurat in doua faze: prima faza a fost cea in care copiii trebuiau sa transforme un punct si doua linii intr-o idee pe intelesul privitorilor in doar 10 secunde. Cea de-a doua faza a proiectului a fost sa continue ideea initiala, dar intr-un timp mai generos – 10 minute. Alt scop atins prin intermediul acestui proiect a fost sa le demonstrez copiilor cat sunt de diferiti si originali.

CURS DE TANGO

Programul cursurilor:

LUNI: 20.00 – lectie de tango

MARTI : 19.00 - practica
MIERCURI: 20.00 - lectie de tango

Pentru inscrieri si detalii va rugam sa accesati http://www.libertango.ro/

LIBRARIA OKIAN

Str. Muresenilor, nr. 1, Brasov

Tel.: 0728 728 315

Program de functionare:

LUNI – VINERI: 12.00 – 20.00

SIMBATA: 11.00 – 19.00

DUMINICA: INCHIS

Comentarii

Ultimă oră