Sari la conținut
examen-dificil-pentru-olimpia-csu-brasov

Fetele de la Olimpia CSU Braşov vor avea o misiune foarte dificilă în acest weekend. Aflate în lupta pentru prinderea unui loc care să ducă în play-off-ul campionatului, baschetbalistele lui Dan Calancea vor întâlni pe teren propriu puternica echipă din Sfântu Gheorghe. Partida se va dispută sâmbătă de la ora 13.30, în sala Forex.
„Putem scoate un rezultat bun”. Braşovul pleacă în acest joc cu şansa a doua. Formația din Sfântu Gheorghe are în acest sezon, ca obiectiv, clasarea pe podium şi este deja calificată în play-off-ul Cupei României. “Chiar dacă jucăm pe teren propriu, meciul este unul extrem de dificil pentru noi. Formația din Sfântu Gheorghe are prima şansă la victorie, dar noi dacă vom face un joc bun pe faza defensivă, putem câştiga acest meci! Sunt optimist şi totodată convins că putem să batem, chiar dacă pe hârtie favorită clară este echipa din Sfântu Gheorghe” spune antrenorul Olimpiei, Dan Calancea. Va fi însă foarte greu pentru braşovence. Echipa din Sfântu Gheorghe are câteva procentaje, greu de egalat în prima ligă de baschet feminin din România: o medie de 80 de puncte marcate în partidele din tur şi o medie de 8 aruncări de 3 puncte, pentru fiecare partidă jucată până acum! La ultimul capitol excelează conducătoarea de joc Ivanovic, care într-un singur joc din tur a marcat numai puțin de 10 coşuri de 3 puncte!!!
Jucătoarele sunt optimiste... Baschetbalistele de sub Tâmpa cunosc foarte bine valoarea adversarului de sâmbătă, dar sunt hotărâte să facă un meci mare contra echipei din Sfântu Gheorghe. După ce în partida din capitală a înscris nu mai puțin de 40 de puncte Rapidului (record absolut în prima ligă!!), Gabriela Cursaru este convinsă că se poate scoate un rezultat bun sâmbătă. „Domnul profesor Calancea a pregătit foarte bine jocul. Ştim că ne aşteaptă un joc foarte dificil, dar cred că putem câştiga dacă fiecare dintre noi îşi va face treaba pe teren” spune şi Gabi Cursaru.
A sosit şi Hoskins! Cel mai probabil, Calancea va arunca în luptă încă din primul minut şi ultima achiziție a Braşovului, americanca Brandie Hoskins. O jucătoare cu procentaje excelente, ea fiind coşgetera ultimei ediții de campionat. „Am venit la Braşov să ajut echipa să se califice în play-off, dar pentru ca acest obictiv să se realizeze, trebuie să muncim cu toții! Cred că putem să ne atingem țelul, iar în meciul de sâmbătă să reuşim să ne impunem” a spus Hoskins. „Cred că am făcut un transfer foarte bun. Sper ca Hoskins să se acomodeze foarte repede, iar prestația ei să fie consistentă. Fără îndoială, sosirea ei la Braşov este un mare plus pentru noi în acest retur de campionat” este de părere tehnicianul Dan Calancea.

Comentarii

Ultimă oră