Sari la conținut
examen-pentru-olimpice

Echipa de baschet feminin, Olimpia CSU Braşov, se luptă pentru a prinde un loc în play-off-ul Ligii Naţionale. Elevele lui Dan Calancea vor juca sâmbătă în capitală împotriva unei contracandidate, Sportul Studenţesc.

Victoria braşovencelor din runda precedentă, la Târgu Mureş, în faţa unei contracandidate directe la prinderea unui loc de play-off, a crescut considerabil şansele formaţiei de sub Tâmpa. Fetele antrenate de Dan Calancea au răzbunat înfrângerea din tur de pe teren propriu şi s-au impus în faţa baschetbalistelor de la Nova Vita Târgu Mureş cu scorul de 69-65. După această victorie, Cursaru şi compania au de dat un nou examen extrem de important, la Bucureşti împotriva studentelor de la Sportul. Jocul de sâmbătă, din capitală este cel puţin la fel de important pentru braşovence, ca cel din runda precedentă. Tehnicianul „olimpicelor”, Dan Calancea este conştient de dificultatea partidei din Regie, însă este convins că formaţia pe care o pregăteşte poate câştiga toate punctele puse în joc. „Va fi o partidă foarte, foarte importantă şi pentru noi şi pentru Sportul. Înaintea acestui retur de campionat, atât noi cât şi Sportul ne-am întărit considerabil loturile. Este un joc foarte important, cred că va fi mult mai greu decât cel care a fost săptămâna trecută la Mureş. Sper să reuşim să avem capul limpede şi să reuşim să câştigăm”, a spus Dan Calancea. Sportul Studenţesc-Olimpia CSU Braşov, partidă care contează pentru etapa a 22-a a primei ligi de baschet feminin, se dispută sâmbătă, în capitală, de la ora 15.00. Înaintea acestei runde, Olimpia CSU Braşov ocupă locul şase în clasament, cu un total de 26 de puncte. Penteru a fi sigure de play-off, fetele antrenate de Dan Calancea mai au nevoie de cel puţin două victorii în partidele cu Sportul Studenţesc, SCM Craiova şi Danzio Timişoara. Obligatoriu este însă un succes pe terenul formaţiei din Craiova.
Djokovic vrea să câştige. În jocul de la Târgu Mureş, cea mai bună baschetbalistă a echipei de sub Tâmpa a fost sârboaica Nina Djokovic. Ea a încheiat partida din etapa precedentă cu un double-double, 21 de puncte înscrise şi 11 recuperări. Jucătoarea din Serbia s-a acomodat foarte repede la cerinţele baschetului românesc şi speră ca trupa condusă de Dan Calancea să câştige şi partida de la Bucureşti cu Sportul Studenţesc. „Vom avea un meci foarte greu la Bucureşti cu Sportul. Este o partidă foarte importantă pentru ambele echipe, iar în cazul în care noi vom câştiga, atunci vom fi cu un pas mai aproape de play-off. Sunt convinsă că putem obţine toate punctele şi suntem încrezătoare înaintea acestei confruntări. Dacă vom avea parte şi de galerie atunci va fi foarte bine”, a spus jucătoarea celor de la Olimpia CSU Braşov, Nina Djokovic.  
Hoskins şi-a cerut scuze. Un lucru mai puţin obişnuit în lumea sportului s-a întâmplat imediat după partida dintre Nova Vita Târgu Mureş şi Olimpia CSU Braşov. Deşi cei mai mulţi dintre sportivi, în momentele în care joacă mai puţin bine, găsesc o sumedenie de scuze, ba a fost frig în sală, ba arbitrul a fost împotriva noastră, ba mingea nu sărea bine, ba suprafaţa era alunecoasă, există şi sportivi care au puterea de a recunoaşte că au jucat mai puţin bine într-un meci sau în altul. Astfel după ce a marcat doar 13 puncte şi nu a avut un joc foarte strălucit, ratând numeroase oportunităţi de a puncta, jucătoarea americană Brendie Hoskins şi-a cerut scuze de la toată lumea într-un mesaj postat pe o reţea de socializare. „Sunt foarte mândră de colegele mele de echipă, pentru că eu am avut unul dintre cele mai proaste meciuri din cariera mea, din punct de vedere ofensiv. Le mulţumesc pentru că au luptat pentru mine şi în final am reuşit să câştigăm la o diferenţă de patru puncte. Sunt binecuvântată să fac parte dintr-o echipă care luptă aşa cum a făcut-o Olimpia la Târgu Mureş ”, a scris Hoskins pe o reţea de socializare.

Comentarii

Ultimă oră