Sari la conținut

Examene pentru Directorii Şcolilor din Braşov

examene-pentru-directorii-scolilor-din-brasov

Profesorii care vor să fie directori de şcoală sau directori adjuncţi trebuie să se pregătească de evaluări.

În judeţul Braşov, vor susţine concurs 182 de directori de şcoli şi alţi 82 de directori adjuncţi, potrivit unui anunţ al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.


  Tot prin concurs se va ocupa şi postul de director al Centrului Judeţean de Excelenţă Braşov.

Cu alte cuvinte, urmează să se schimbe sau să se reconfirme prin concurs directorii la toate unităţile de învăţământ din Braşov subordonate prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Ministerului Educaţiei.


   Braşovul are 182 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, care coordonează activitatea a 441 de şcoli, licee, grădiniţe şi cluburi sportive şcolare din judeţ.

Metodologia de concurs a fost deja aprobată.


    Pe site-ul ministerului au fost afişate şi condiţiile care trebuiesc îndeplinite de candidaţi, una dintre ele fiind aceea de a nu fi avut statutul de „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii”.

Conform deciziei Ministerului Educaţiei, dosarele de concurs vor fi depuse electronic, în perioada 13 septembrie - 2 octombrie, potrivit Procedurii de înscriere electronică, disponibilă pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.


   Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, iar perioada depunerii contestaţiilor este 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016.

Ultima etapă a concursului - validarea în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la Minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total.

Comentarii

Ultimă oră