Sari la conținut

EXCLUSIV: Brașoveancă ucisă de negrijență! DOUĂ doctorițe trimise în judecată

exclusiv-brasoveanca-ucisa-de-negrijenta-2-doctorite-trimise-in-judecata

Fosta şefă a Ambulanţei din Braşov şi actuala directoare medicală au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal. Asta după o anchetă jurnalistică realizată de MIX TV şi preluată, în 2011, de Antena 3. Cele două doctoriţe sunt acuzate de ucidere din culpă după ce o femeie de 44 de ani a murit cu zile. Maşina care ar fi putut să o salveze a ajuns prea târziu. Detalii, în exclusivitate, despre ancheta procurorilor aflaţi dintr-un material realizat de Amelia Vulcu şi Ghiocel Landa.

Scandalul ,,AMBULANŢA,, a pornit, în 2011, după ce MIX TV a dat publicităţii copia unui document afişat în interiorul Salvării de stat din Braşov. În acel act se cereau minimum 7 curse medicale pe zi, pentru o societate privată de Ambulanţă din oraş. Asta prin intermediul dispecerilor Salvării de stat. Documentul purta antetul şi ştampila instituţiei, dar şi semnătura directorului medical, doctor Magdalena Piroşca. Paradoxal, medicul a negat la acea vreme. Şi reprezentantul din acte al Ambulanţei private a respins orice acuzaţie. Pentru aflarea adevărului, s-a deschis o anchetă la Parchetul Tribunalului sub acuzaţia de abuz în serviciu. S-au ridicat sute de documente şi s-au audiat zeci de persoane. Apoi, Ambulanţa din Braşov a fost implicată într-un nou scandal. Motivul l-a reprezentat modul în care s-a acţionat în urma unui apel primit la numărul de urgenţă 122, care anunţa că o femeie de 44 de ani este inconştientă în holul unui hotel din Poiana Braşov. Legătura a fost transferată în dispeceratul Ambulanţei de stat. Ştiind că nu are salvări disponibile, angajatul care a purtat discuţia a decis să trimită o ambulanţă privată. Maşina a plecat spre Poiana Braşov, unde se afla femeia de 44 de ani. Văzând că echipajul medical nu ajunge, s-ar fi revenit cu un alt apel, prin 112. În cele din urmă, la faţa locului a ajuns o maşină de la SMURD. Pacienta a fost preluată şi transportată la o unitate medicală din Braşov. Era însă, prea târziu, spun acum, procurorii. Cu toate eforturile medicilor, femeia a murit. Tot scandalul a pornit de la faptul că nu a fost solicitat mai întâi sprijin serviciul SMURD ci unei ambulanţe private, în condiţiile în care la Salvarea de stat nu erau maşini disponibile. La nivel naţional este încheiat un protocol de colaborare clar între staţiile de Ambulanţă şi SMURD. Abia apoi intră în discuţie instituţiile private.

După mai bine de 3 ani, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal au decis să trimită dosarul la instanţă. Au fost trimise în judecată, sub acuzaţia de ucidere din culpă, fosta directoare a Ambulanţei din Braşov, doctor Mărioara Văitiş şi actuala directoare medicală a instituţiei, doctor Magdalena Piroşca.

Fosta directoare a Ambulanţei din Braşov, doctor Mărioara Văitiş, nu a fost de găsit la telefonul mobil, în ciuda apelurilor repetate, pentru un punct de vedere. Directoarea medicală a instituţiei, Magdalena Piroşca, ne-a explicat că este în concediu medical şi nu dă nicio declaraţie.Prezumía de nevinovăție ființează în cazul celor 2 doctorițe până când instanțele vor pronunța sentinte definitive.

Cu privire la celelalte persoane sau instituţii anchetate în acest dosar, procurorii au dispus clasare.

În ediţia de miercuri a jurnalelor MIX TV vă vom prezenta stenograme incredibile din dosarul AMBULANŢA.

Comentarii

Ultimă oră