Sari la conținut

Exclusiv: Escrocheria „Accidentul” loveşte din nou la Braşov

escrocheria-accidentul-loveste-din-nou-la-brasov

A rămas fără 9 000 de lei în urma unui singur apel telefonic. I s-a întâmplat unei braşovence, care a pierdut astfel banii de medicamente. Femeia a fost înşelată prin metoda „Accidentul”.

Doi necunoscuţi au sunat-o, unul s-a dat drept fiul ei, iar celălalt avocatul plin de bunăvoinţă care vrea să ajute. I-au spus femeii că băiatul ei a provocat un accident, iar ca să-l scape pe băiat de anchetă, trebuie să dea bani mulţi. După ce a depus o primă tranşă din suma solicitată, braşoveanca l-a sunat pe fiul său. Prea târziu, însă. Atunci a aflat că a dat banii unor escroci. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor.
„Nici nu avea permis”. Totul s-a petrecut săptămâna trecută. Femeia a primit telefon de la un necunoscut care spunea, plângând, că este fiul ei  şi susţinea că a avut un accident de circulaţie. Femeii i s-a părut ciudată această veste, mai ales că ştia că fiul ei nu are permis de conducere. De aici a intervenit presupusul avocat al fiului. „Nu conduce, nu are permis, el nu s-a urcat niciodată la volan. Ba da, doamnă, a luat maşina unui coleg şi a lovit pe trecerea de pietoni o fetiţă care are fractură de coloană şi părinţii copilului pretind 120 de milioane de lei vechi ca să nu ajungă la Poliţie cazul”, a povestit braşoveanca păgubită.
S-a împrumutat de bani. Extrem de speriată, femeia, care avea puşi deoparte nouă mii de lei, a mers la bancă şi a transferat banii. Însă respectivii nu s-au mulţumit doar cu atât.  „M-au sunat înapoi că procurorul totuşi a dat o amendă penală de 55 milioane şi în decurs de o oră trebuie să depun aceşti bani că altfel ajunge în puşcărie”, a mai povestit femeia! Femeia s-a împrumutat şi indivizii au îndrumat-o către o altă bancă. Atunci i s-a părut ceva suspect. L-a sunat pe fiul ei şi abia în momentul respectiv a realizat că a fost înşelată şi a pierdut toţi banii pentru medicamente. „Erau banii mei pentru o doză de Herceptin, medicament citostatic pentru tratamentul cancerului”, ne-a mai spus braşoveanca. A mers repede la Poliţie, unde a depus reclamaţie. „Colegii de la Biroul Investigaţii Criminale au demarat verificările şi cercetările în acest caz. Se va da soluţie unică prin Parchet şi sperăm să soluţionăm şi acest caz”,  a declarat comisarul şef Liviu Naghi.

Poliţiştii le recomandă braşovenilor să fie foarte atenţi dacă primesc astfel de telefoane. Oricât de binevoitor ar fi un necunoscut care se dă avocat, sunaţi-vă rudele. În cazul în care aţi fost înşelat, anunţaţi imediat Poliţia.

Comentarii

Ultimă oră