Sari la conținut

Exclusiv: Polițist TF și un jandarm acuzaţi de loviri cauzatoare de moarte

exclusiv-politist-tf-si-un-jandarm-acuzati-de-loviri-cauzatoare-de-moarte-

Un poliţist de la Transporturi Feroviare şi un jandarm din Braşov sunt acuzaţi de loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi bătut crunt un bărbat de 47 de ani care, la câteva zile după incident, a murit. Procurorii au demarat ancheta şi au trimis la Bucureşti, pentru expertiză, toate imaginile de pe camerele de supraveghere din zona Gării Braşov. Poliţistul implicat a demisionat, iar jandarmul pus sub acuzare nu mai are voie să execute misiuni de asigurare a ordinii publice. Cei doi neagă acuzaţiile.

Victima a murit pe 28 ianuarie. Povestea a început pe 24 ianuarie, când victima a fost găsită în stradă, în stare gravă. „S-a primit un apel de urgență cum că în zona Parcului Tractorul s-a găsit o persoană în stare de inconștiență. A fost transportată la spital, iar din primele investigații rezulta că a fost agresat de organe de poliție. În data de 28 ianuarie victima a decedat motiv pentru care dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. În prezent se fac cercetări față de două persoane, sunt cercetate în calitate de învinuiți pentru săvârșirea infracțiunilor de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte și purtare abuziva. Este vorba de două persoane, o echipă mixtă care a agresat victima”, a declarat procuror Monica Munteanu – Parchetul Tribunalului Braşov.

Imaginile de pe camerele de supraveghere, analizate. După moartea victimei, ancheta a fost declinată de la Parchetul Judecătoriei Braşov la cel de pe lângă Tribunal. Procurorii de aici au început urmărirea penală împotriva poliţistului şi jandarmului după audierea a zeci de martori. Totodată, s-au trimis în Capitală, pentru a fi analizate, toate imaginile de pe camerele de supraveghere din zona Gării Braşov, unde se află şi sediul Poliţiei Transporturi Feroviare. Şefii subofiţerului de la Gruparea Mobilă de Jandarmi ,,Burebista” Braşov au luat imediat măsuri. „În acest moment subofițerul nu execută misiuni de siguranță publică acest lucru se va întâmpla după terminarea anchetei procurorilor”, a declarat pentru Brașovul Tău lt.col. Laurenţiu Stoian – Gruparea Mobilă de Jandarmi "Burebista" Braşov. Agentul de la Poliţia Transporturi Feroviare din Braşov nu mai lucrează. Dacă se va dovedi că poliţistul şi jandarmul sunt vinovaţi de moartea bărbatului de 47 de ani, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 12 ani fiecare.

Comentarii

Ultimă oră