Sari la conținut

Exercițiu la Cincu, pentru militarii care vor pleca în februarie în Afganistan

exercitiu-de-antrenament-la-cincu-pentru-militarii-care-pleaca-in-afganistan

A început un nou exercițiu la Cincu pentru militarii care vor pleaca în februarie în Afganistan. Este vorba de militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei ,,Vulturii Carpaţilor”. Exercițiul este de fapt o pregătire pentru misiunea pe care militarii o vor avea în Afganistan.

Vineri, 12 ianuarie 2018, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului tip M.R.E. (Mission Rehearsal Exercise).

Luni, 15 ianuarie 2018, tot la Cincu militarii acestui batalion vor desfăşura o secvenţă tactică a exerciţiului de repetare a misiunii.

Exerciţiul este denumit ,,Vulturii Carpaţilor 18.01” și se desfăşoară între 12 şi 20 ianuarie 2018, având ca scop evaluarea stadiului pregătirii militarilor pentru participarea, începând cu luna februarie, la misiunea Resolute Support din Afganistan.

Militarii vor rămâne în Afganistan până în august 2018, având de îndeplinit misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei în zona de apărare terestră apropiată Bazei Aeriene Militare Kandahar, precum şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane.

Unitatea este constituită, în majoritate, din militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” care au mai participat la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo (2005 şi 2007) şi Afganistan (2008).

Prezent la deschiderea exercițiului, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, General de brigadă Gheorghiță Vlad, le-a transmis militarilor că are deplină încredere în capacitatea lor de a îndeplini misiunea încredințată în bune condiții. Acesta a adus mulțumiri și Centrului de Instruire de la Cincu.

Centrul de Instruire de la Cincu pune la dispoziţia militarilor care se antrenează capabilități de instruire moderne, similare cu ale ţărilor membre NATO, astfel încât aceștia se pot instrui în condiţii similare teatrului de operaţii din Afganistan.

La ceremonia de deschidere a exercițiului a fost prezent și Colonelul Cristian Teglaș, comandantul Brigăzii 2 Vânătorii de Munte ,,Sarmizegetusa”, precum și comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, colonelul Cătălin Ticulescu. Acesta din urmă a transmis militarilor că personalul centrului are experiența necesară pentru a sprijini și antrena militarii care vor participa la misiunea Resolute Support în Afganistan, având convingerea că la sfârșitul exercițiului rezultatele vor fi foarte bune.

Comentarii

Ultimă oră