Sari la conținut
explicatiile-lui-piturca

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că a fost nemulţumit de atitudinea mai multor jucători de la echipa naţională la meciurile cu Ungaria şi Olanda, astfel că va aduce alţi fotbalişti pe care îi va testa în viitoarele două întâlniri amicale. „Sper ca până la ora jocurilor cu Ungaria şi Turcia să mai găsim jucători, fiindcă am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători. Nu de valoarea lor, vorbesc de atitudinea lor. Mentalitatea jucătorilor români eu o cunosc foarte bine. În momentul când ajung la un anumit nivel, când au câştigat meciuri se cred mai valoroşi decât sunt. Eu un lucru care te poate duce foarte mult înapoi şi pierzi. Şi am pierdut. Cât este Olanda de echipă bună nu aveam voie să pierdem în maniera în care am pierdut. La 2-0, nu ne mai interesa scorul, nu mai jucam de o manieră în care să dăm gol. Aşa ceva pentru mine este inacceptabil. Şi atunci trebuie ca în perioada asta să mai aducem vreo 2-3 jucători, să-i băgăm să joace în amicalele pe care le mai avem. Probabil aceşti jucători, fiind tot timpul chemaţi, s-au plictisit în vreun fel de echipa naţională. Eu am nevoie de jucători care să lupte. Eu vreau ca un jucător când intră două minute în teren, să joace două minute pe viaţă şi pe moarte", a spus Piţurcă.

Piţi nu ştie de petrecere. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că nu are informaţii că jucătorii echipei naţionale ar fi petrecut până dimineaţă după meciul pierdut cu Olanda, scor 0-4, aşa cum susţine Dumitru Dragomir, precizând că fotbaliştii au devenit liberi odată ce s-a încheiat partida de pe Amsterdam Arena. „După meciul cu Olanda, după servirea mesei, toţi jucătorii au fost liberi, deci nu au mai intrat în programul echipei naţionale. În momentul când s-a terminat meciul, am venit la masă, am avut o discuţie la cabine cu ei, totul a luat sfârşit, acţiunea echipei naţionale a luat sfârşit. Toţi jucătorii puteau să facă ce vor după ce s-au dus în cameră. Ce au făcut ei mai departe? Nu ştiu, puteau să facă ce vor, e problema lor, ei răspund de faptele lor. Nu am auzit de aceste probleme. Am discutat, am înţeles că l-a văzut pe Tamaş de dimineaţă, dar Tamaş a plecat de dimineaţă spre Anglia, probabil a ieşit din cameră mai devreme. Nu am dat importanţă foarte mare, pentru că din monetnul în care au fost liberi nu m-a mai interesat ce au făcut ei. Au stat 10 zile în cantonament, au ieşit doar o dată în oraş în Ungaria. În Olanda nu au ieşit, era normal ca după ce se termină acţiunea de la naţională să fie liberi. Lucrurile nu sunt scăpate de sub control", a declarat Piţurcă.

Dragomir vrea să destabilizeze. Referindu-se la preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cel care a dezvăluit faptul că fotbalişti de la echipa naţională au petrecut până în zori după meciul de la Amsterdam, Piţurcă a afirmat că şeful ligii încearcă se destabilizeze atmosfera de la prima reprezentativă. „Sunt minciuni, sunt speculaţii, toată lumea care a fost în Olanda ştie foarte bine că programul a fost unul extrem de strict. Din punctul ăsta vedere nu am avut niciun fel de probleme. Intoxicaţii venite din partea unor oamneni care au darul să destabilizeze atmosfera la echipa naţională şi ţin în felul lor ca echipa naţională să nu se califice. Aceste una-două persoane încearcă prin diferite metode specifice inteligenţei lor, fiindcă inteligenţa nu este un dar pentru aceste personae, să destabilizeze echipa naţională. Încearcă de mult timp să facă lucrul ăsta şi poate că au reuşit pentru că au fost două meciuri nereuşite", a mai spus Piţurcă. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat că mai mulţi componenţi ai echipei naţionale a României au petrecut până la 07.00 dimineaţa, după meciul pierdut la Amsterdam, cu Olanda, scor 0-4.

A avut o problemă cu Mutu. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că a avut o „mică problemă" cu atacantul Adrian Mutu, când echipa naţională nu se afla în program de cantonament, menţionând că va oferi detalii despre acest incindent. Atacantul echipei Ajaccio a afirmat într-un interviu acordat cotidianului ProSport că a fost foarte deranjat de faptul că selecţionerul nu i-a dat explicaţii de ce nu l-a folosit titular în meciul cu Olanda. „Eu nu comentez deciziile antrenorului, dar singurul lucru care m-a deranjat este că nu mi-a oferit nicio explicaţie. Nu a venit la mine să mă privească în ochi şi să îmi spună de ce nu joc sau care e motivul. Asta personal m-a deranjat foarte mult. Atâta lucru meritam şi eu, nu? În schimb mi-au oferit secunzii lui fel şi fel de explicaţii...", a spus Mutu. Piţurcă a catalogat drept neprofesionistă declaraţia lui Mutu şi a precizat că nu trebuia să-i dea explicaţii jucătorului. „Nu cred că a fost o declaraţie profesionistă din partea lui Adrian Mutu, fiindcă eu nu trebuie să-i dau lui explicaţii dacă îl bag sau nu. Şi nu dau explicaţii decât atunci când cred eu că este cazul să dau explicaţii. Pe parcursul cantonamentului nu am avut nicio problemă cu Adrian Mutu. A fost o mică problemă care s-a derulat sâmbătă, când nu era program de cantonament. Stabilisem cu el ceva, nu s-a ţinut de cuvânt, însă acest lucru îl voi detalia la o conferinţa de presă pe care o voi avea. Pe timpul cantonamentului nu a existat nicio disensiune între mine şi vreun jucător sau între jucători şi staf. Dacă cineva spune altceva, sunt tâmpenii, prostii, pentru că noi ştim mai bine ce s-a întâmplat", a afirmat Piţurcă.

Reghe a înţeles greşit. Referindu-se la reacţia antrenorului Laurenţiu Reghecampf, cu privire la unele afirmaţii făcute de selecţioner privind gradul de pregătire fizică al fotbaliştilor Stelei, Piţurcă a declarat că a fost înţeles greşit. „Reghecampf, fiind un coleg mai mic decât mine, ar trebui să vadă declaraţiile prima dată. Eu nu sunt amator, nu puteam spune că jucătorii Stelei sunt nepregătiţi. Cum să spui că jucătorii Stelei sunt nepregătiţi, când ei au jucat în patru meciuri cu echipe foarte bune şi au alergat foarte mult. Eu am spus că şi-au irosit din forţe şi nu au mai avut aceeaşi prospeţime fizică la aceste jcouri ale echipei naţionale. Cum vin jucătorii la echipa naţională, îi testăm din puncte de vedere fizic. Exceptându-l pe Cristi Tănase, jucătorii Stelei au fost în parametri normali. Chiar dacă ar fi aşa, niciodată nu aş ieşi în presă să spun lucruri de genul ăsta", a spus Piţurcă.

Comentarii

Ultimă oră