Sari la conținut

Expoziția „Memorie și peisaj“ la Centrul Multicultural

expozitia-memorie-si-peisaj-la-centrul-multicultural

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov și Tiny Griffon Gallery (Nürnberg) organizează, joi, 1 martie 2018, vernisajul expoziției „Memorie și peisaj”, semnată de artistul Cosmin Frunteș și curatoriată de Cristina Simion (Tiny Griffon Gallery).

Vernisajul va fi completat de un recital de vioară și pian susținut de muzicienii Elena și Paul Cristian.

„Seria de lucrări ale lui Frunteș, realizate la momente diferite din ultimii cinci-șase ani, dovedește o excelentă unitate tematică și cromatică, surprinzând prin delicatețea nuanțelor și mai ales prin tratarea elegantă și empatică a unui subiect modern, deschis tuturor interpretărilor, dar și exagerărilor: alterarea naturii de către om.” a explicat curatorul expoziției, Cristina Simion.

Cosmin Frunteş s-a născut în 1976 în Brașov și este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte din București, secția pictură. Din 2014 este membru al grupului Noima, cu care a participat la numeroase expoziții internaționale și la târgul de artă Art Safari 2015.


    Este reprezentat de galeria Schleifmühlgasse 12-14 Contemporary, Viena și este autorul a numeroase performance-uri, expoziții personale și de grup în Franța, Germania, Austria, Ungaria, Belgia și România, între care:

-2018 Solo Show, Schleifmühlgasse 12-14 Contemporary, Viena, Austria
-2017 THREE ACT CIRCLE, Performance, Noima group, Knoll Gallery, Budapesta, Ungaria
-2017 „Recent Paintings” NOIMA, V8 Plattform für Neue Kunst, Karlsruhe, Germania
-2016 „dLIGHT” Performance, Schleifmühlgasse12-14 Contemporary Viena, Austria
- 2016 Constantin Flondor
– NOIMA film performance „Light, Air, Wind” (06:51min), Jecza Gallery Timișoara, România.

Expoziția este organizată cu sprijinul Primăriei Nürnberg – Amt für Internationale Beziehungen și poate fi vizitată până în 31 martie 2018 în Brașov, urmând să fie replicată la Nürnberg între 1 și 29 iunie 2018.

Comentarii

Ultimă oră